Web Analytics

Încă un scandal imobiliar în Piteşti: bloc cu şase etaje între trei case

de | 12.03.2020 13:46 | Dezvăluiri

# „Zona este deja una aglomerată, iar creșterea numărului autoturismelor conduse de cei care vor locui în viitorul bloc va îngreuna și mai mult traficul. În plus, cum e posibil să faci un bloc cu șase etaje între trei case?”, ne-a declarat Spiridon Oltei, unul dintre proprietarii aflați lângă terenul unde se va ridica viitorul bloc. # „Regimul de înălțime în zonă este mixt și se respectă legea din toate punctele de vedere”, spune omul de afaceri Cristian Prodănel, unul dintre cei doi asociați, alături de Sorin Dumitru, ai firmei Comesad Proviso, cea care dezvoltă proiectul imobiliar.

În acest an, pe strada Ion Minulescu din cartierul Găvana va începe construcția unui bloc cu 56 de apartamente. Proiectul imobiliar va fi dezvoltat de firma Comesad Proviso (condusă de către Cristian Prodănel și Sorin Dumitru) și va avea șase etaje. Numai că viitorul proiect imobiliar se lasă deja cu reclamații și sesizări ale vecinilor, aceștia spunând, printre altele, că nu e normal să fie ridicat un bloc de șase etaje între trei case, că regimul de înălțime a zonei este unul mult mai mic și că traficul în zonă, și așa unul foarte dens, va fi dat peste cap de cele câteva zeci de noi locuri de parcare ce vor fi create pentru viitorul bloc. Tot vecinii au mai reclamat și faptul că firma Comesad Proviso nu ar avea autorizație de demolare a casei de pe terenul unde va fi ridicat blocul. Am stat de vorbă legat de toate aceste aspecte cu Spiridon Oltei, unul dintre proprietarii care locuiesc lângă terenul unde va fi ridicat blocul, cât și cu omul de afaceri Cristian Prodănel.

Consilierul local Ionuț Olariu: „Între trei case nu e cam mult 6 etaje?”

Trebuie spus că primul care a pornit în spațiul public seria sesizărilor legate de viitorul bloc a fost consilierul local Ionuț Olariu. Într-o postare pe Facebook din 18 februarie, acesta a scris: „O bombă stă pe cale să apară sub semnătura edilului-șef (încă), domnul Cornel Ionică… Pe o suprafață de teren de vreo 2615 mp se dorește construcția unui bloc compus din: subsol, demisol, parter, 6 etaje. Faptul că se construiește este un lucru foarte bun, dar problema cea mare o reprezintă modul în care se construiește și nerespectarea legii în vigoare. Pe lângă foarte multe aspecte, un factor important îl reprezintă oportunitatea. Stau și mă întreb dacă mai rezistă conductele de apă și de canalizare, dacă traficul se poate decongestiona…și câte și mai câte… Între 3 case nu e cam mult 6 etaje?”.
Înainte cu o lună, doi dintre vecini, Nicolae Diguță și Spiridon Oltei, făcuseră deja sesizări la Primăria Pitești.

„Haosul imobiliar continuă”

Am stat de vorbă cu Spiridon Oltei, unul dintre proprietarii care locuiesc lângă terenul unde se va ridica viitorul bloc cu șase etaje. „Amplasarea viitorului imobil cu o înălțime ridicată îmi va afecta direct proprietatea, intimitatea și gradul de însorire a proprietății mele, întrucât aceasta se află în imediata vecinătate. Și asta nu este tot. Zona este deja una aglomerată ca trafic rutier, iar creșterea numărului autoturismelor conduse de cei care vor locui în viitorul bloc va îngreuna și mai mult traficul. În plus, cum e posibil să faci un bloc cu șase etaje între trei case? Voi iniția sesizări la toate instituțiile competente. Prin realizarea acestui proiect imobiliar va continua haosul imobiliar la Pitești, asta în condițiile în care și așa Piteștiul se află deja printre localitățile cu cel mai înalt grad imobiliar”, ne-a declarat Spiridon Oltei.

„Primăria Pitești l-a trecut ca proprietar pe un vecin mort de mai mulți ani”

Tot Spiridon Oltei mai precizează că „dorim să se respecte legea. Iar conform legii, înălțimea unei construcții nu trebuie să depășească cu mai mult de două niveluri clădirile învecinate. Am făcut în luna ianuarie sesizare la Primăria Pitești, iar în răspunsul pe care mi l-au trimis sunt mai multe omisiuni și neconcordanțe. La limitele proprietății unde se va ridica blocul, cei din Primărie l-au trecut ca proprietar pe fostul proprietar al terenului unde dețin eu locuința, pe Marin Slătioreanu, care este decedat de mai mulți ani. Iar la finalul răspunsului celor de la Primăria Pitești, la rubrica ”Persoană desemnată cu responsabilitate în domeniul urbanismului” este doar o semnătură indescifrabilă, fără să fie trecut clar și numele acelei persoane. Nu e normal. Și aș mai vrea să spun că cei care vor să realizeze proiectul imobiliar nu au autorizație de demolare a casei pe locul căreia se va ridica blocul. Cum e posibil așa ceva?”.
Spiridon Oltei ne-a mai declarat că, pe 19 februarie a.c., într-un ziar local a apărut un anunț legat de elaborarea PUZ pentru viitorul bloc, anunț în care titulară era Ștefănescu Mioara, proprietara casei ce va fi demolată și care decedase pe 8 februarie a.c., adică cu 11 zile înainte de publicarea anunțului.

Ce spune dezvoltatorul Cristi Prodănel: „Acolo este o zonă mixtă, nu doar una de case”

Am stat de vorbă și cu omul de afaceri Cristian Prodănel pentru a ne răspunde punctual la sesizările și reclamațiile proprietarilor din zonă referitoare la viitorul proiect imobiliar.
„Acele reclamații sunt total neadevărate. Legat de faptul că nu s-ar respecta regimul de înălțime, pe aceeași stradă, Ion Minulescu, sunt construite blocuri P+6 la o distanță de aproximativ 100 metri înainte și 100 de metri după respectivul teren. Sunt cele două blocuri ridicate de Cătălin Grosu de la Catali în 2008. În PUG-ul orașului Pitești, elaborat încă din 1999, zona este trecută drept zona L22 mixt, ceea ce înseamnă locuințe, birouri, spații comerciale etc., deci nu este zonă de case. Eu am cumpărat acel teren de la o doamnă, Ștefănescu Mioara, cu condiția să facă și PUZ. Pe site-ul Primăriei a fost pusă propunerea de PUZ în perioada 10-22 februarie”, spune Cristian Prodănel.
Legat de sesizarea vecinilor privind anunțul din presa locală privind elaborarea PUZ, anunț apărut la 11 zile după decesul proprietarei, Cristian Prodănel ne-a declarat: „Acea sesizare este o mare prostie. Doamna respectivă a fost să plătească respectivul anunț la ziar când era în viață, acum o lună și jumătate. Anunțurile au apărut, chiar dacă ea a decedat între timp, pentru că femeia le plătise”.
Omul de afaceri mai precizează că cei care au reclamat că acolo ar fi doar zonă de case „nu au dreptate. Acolo este zonă mixtă, nu este zonă de case. Legea a fost respectată în toate aspectele sale. Defuncta a cerut P+6, exact ce este în zonă, cum este și la blocurile ridicate de Cătălin Grosu. Mai mult, blocul a fost amplasat în așa fel încât să nu umbrim pe nimeni absolut deloc. Referitor la indicatorii urbanistici zonali, nu construim decât pe 30% din teren, care are o suprafață mare, de 2.700 metri pătrați. Legat de reclamația privind afectarea gradului de însorire a vecinilor, nu îl afectăm cu absolut nimic. Din contră, blocul este făcut astfel încât să păstrăm o distanță de 10 metri de fiecare vecin”.

Prodănel: „Acele sesizări conţin numai neadevăruri”

Legat de faptul că Spiridon Oltei reclamă că firma nu ar avea autorizație de demolare pentru casa pe locul căreia va fi ridicat blocul, Cristian Prodănel ne-a precizat: „Autorizația de demolare este luată din 11 noiembrie 2019 și are numărul 36. Avem documente, totul este legal. Acele sesizări conțin numai neadevăruri. Aș vrea să vă mai spun că documentația ce merge la Mediu trebuie avizată de către Consiliul Județean. Iar Consiliul Județean a dat aviz favorabil în luna ianuarie tocmai datorită PUG-ului, unde scrie clar că acolo este zonă mixtă și nu zonă de locuințe. S-a făcut studiu de trafic, totul este legal. Pentru elaborarea unui PUZ sunt trei etape. În cazul proiectului nostru, prima etapă a fost între 10 și 22 februarie. A doua etapă este între 6 și 12 martie, când se pune un panou pe proprietate și se poate veni cu propuneri, cu sugestii, nelămuriri la Primărie. A treia etapă se face către știința Consiliului Local pentru aprobarea PUZ-ului. Totul se încadrează perfect în Planul de Urbanism General al orașului”.

Prodănel: „Şi dacă 80 de maşini pot circula, nu pot circula încă 56 de maşini?”

În ceea ce privește sesizarea conform căreia viitoarele zeci de locuri de parcare de la viitorul bloc vor contribui la îngreunarea traficului rutier în zonă, Cristian Prodănel spune: „Gândiți-vă că avem 2700 metri pătrați, iar un loc de parcare are 12 mp. Firma va face 56 de apartamente. Și gândiți-vă că aproape de noi Cătălin Grosu a făcut 80 de apartamente. Și dacă 80 de mașini pot circula, nu pot circula încă 56 de mașini? Iar celălalt bloc ridicat în zonă are 96 de apartamente. Eu, în ultimii ani, am făcut 300 de apartamente și 10 blocuri. Mergeți să vedeți cele două blocuri de 11 etaje făcute pe strada Banu Mărăcine. Noi pe unde am construit am înnobilat zona. Uitați-vă și la cele opt blocuri ridicate la Argintex, ce proiect a ieșit, cu mii de metri pătrați de spații verzi, cu 277 locuri de parcare. Am asfaltat 9.000 mp pe b-dul Nicolae Bălcescu”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ce sa zic, oltei, acel ins care s-a pricopsit, cu colonelul slabu(caritasul pitestean),el contestatar?Pai a verificat cineva averea acestui securist?Se stie cu ce se ocupa baietii lui oltei?Despre prodanel ,ce sa zici, un smecher care da cu spagile(are de unde) pe la institutii.