Web Analytics
scris joi, 14.09.2023

Încă o angajată a Bibliotecii Judeţene a fost dusă la Urgenţe cu ambulanţa!

Unei bibliotecare i s-a făcut rău, pe fondul stresului și al problemelor de sănătate
E al doilea caz de acest gen care se petrece în timpul interimatelor managerului Mihaela Voinicu, primul fiind cel al legătoresei, date afară prin desființarea postului

La Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș e în continuare o atmosferă tensionată, care inspiră teamă, generată – spun unii – de modul de lucru aspru, „fără sentimentalisme”, al managerului interimar Mihaela Voinicu. Recent, mai exact vineri, 31 august, unei bibliotecare i s-a făcut rău, pe fondul stresului și al unor probleme de sănătate. A fost chemată ambulanța, iar Cornelia Fota (foto sus) a fost transportată la Urgența Spitalului Județean, fiind supusă unor investigații de specialitate și primind câteva zile de concediu medical.
E al doilea caz de acest gen care se petrece în timpul interimatelor managerului Mihaela Voinicu, primul fiind al legătoresei Emilia Mihaela Ancuța, dată afară după 28 de ani prin desființarea postului și încetarea contractului instituției cu Regia de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Argeș, unde femeia era angajată. Atunci, pe 29 iunie, „croitoreasa de cărți” n-a mai putut suporta situația în care a ajuns, i s-a făcut rău și a ajuns cu o ambulanță SMURD la Urgențe, fiindu-i pus diagnosticul de „sindrom cefalalgic pe fond anxios”.

Încă o angajată a Bibliotecii Judeţene a fost dusă la Urgenţe cu ambulanţa!

Emilia Mihaela Ancuța se află de atunci în concediu medical, având mai multe afecțiuni grave. Din acest motiv, ea nu a făcut „predarea-primirea” de la fostul loc de muncă situat la etajul al treilea al instituției. Dar asta n-a fost o problemă. În absența legătoresei și spre indignarea ei, vineri, 8 septembrie, biroul respectiv, considerat ocupat abuziv, a fost golit de utilaje și de tot ce era înăuntru, iar pereții au fost vopsiți cu lavabilă…

Citește și Managerul Mihaela Voinicu bagă milităria la Biblioteca Judeţeană. Ţine condica încuiată la băieţii de la Pază

Cornelia Fota: „Sănătatea nu-mi permite să mă supăr și nici să discutăm”

Solicitată telefonic să comenteze ce i s-a întâmplat, Cornelia Fota a fost foarte rezervată. „Mulțumesc frumos. Haideți să ne vedem fiecare de ale noastre. Sănătatea nu-mi permite să mă supăr și nici să discutăm. Probleme de sănătate, de la o vârstă… O zi frumoasă, la revedere” – ne-a spus d-na bibliotecară.
Și totuși, cineva – cu nume și prenume – trebuie să aibă curajul să vorbească despre această atmosferă apăsătoare de la Biblioteca Județeană, mai ales că, după cum am informat, la această instituție au descins, de două ori în luna mai, procurorii DNA Pitești, vizita lor neanunțată având legătură, conform surselor noastre, cu un concurs de ocupare a două posturi contractuale de conducere – șef serviciu, gradul II. D-na Mihaela Voinicu în continuare nu răspunde la telefon. Am vorbit, însă, cu Adrian Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, instituție căreia i se subordonează Biblioteca.

Citește și Din nou scandal la Biblioteca Judeţeană Argeş! Singura legătoreasă, dată afară, a fost luată cu ambulanţa!

Adrian Bughiu: „Dosar penal poate avea oricine pe planeta asta”

L-am întrebat pe dl Bughiu dacă știa, când Mihaela Voinicu a fost validată pentru al treilea mandat de manager interimar, că aceasta are câteva dosare penale. Vicele CJ Argeș a spus că „dosar penal poate avea oricine pe planeta asta sau mai ales în Țara Românească. Deci, atâta timp cât nu avem vreo măsură trasată din partea vreunui organ al statului sau atâta timp cât este legal ca doamna de care vorbiți să îndeplinească funcția asta – și considerăm noi că până la acest moment și-a îndeplinit foarte conștiincios atribuțiiile de interimar – probabil că va reprezenta în continuare o soluție pentru manageriatul Bibliotecii Județene. În momentul în care vom constata că sunt probleme de natură juridică sau administrative care să aibă legătură cu domnia sa, atunci vom lua o decizie”.

Citește și Legătoreasa dată afară de la Bibliotecă este internată la Cardiologie! Fosta ei manageră interimară e în concediu

Postul de manager va fi scos la concurs. „Și ca să nu se mai facă scenarii că pregătim noi nu știu ce, d-na Voinicu nici măcar nu se încadrează”

Adrian Bughiu admite însă că „d-na Voinicu poate păcătuiește din punct de vedere, nu știu, al comunicării în exterior, al relaționării cu personalul din subordine. Ea a încercat să se transforme peste noapte din colegă în șefă. Iar acest lucru nu le-a convenit multora dintre angajați, care au fost scoși din starea lor de confort în care au lenevit ani de zile, dați-mi voie să cred asta…”
În orice caz, vicepreședintele CJ Argeș spune că, „în principiu”, postul de manager al Bibliotecii va fi scos la concurs până la sfârșitul anului. „Și ca să nu se mai facă scenarii că pregătim noi nu știu ce, vă spun că d-na Voinicu nici măcar nu se încadrează (…) E clar că trebuie să ne bănuiți de cele mai bune intenții. Deocamdată, dincolo de ce zic chibiții, de ce zic unii și alții, eu zic că am făcut din rahat bici, și nu doar pe zona asta, ci pe toate zonele”.

Citește și Legătoreasa dată afară de la Bibliotecă s-a întors să-și adune niște lucruri. Ce i-a transmis managerului Mihaela Voinicu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *