Web Analytics

Încă 20.000 de lei pentru Molivișu

de | 26.10.2017 14:20 | Actualitate

Consilierii județeni au aprobat, joi, 26 octombrie, plata cotizației anuale pentru ADI Molivișu, în valoare de 20.000 de lei.

Aflată pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Argeș, plata cotizației pentru Molivișu, aferentă anului 2017, a stârnit discuții și comentarii. Liberalul Adrian Miuțescu s-a interesat dacă lucrările începute la Molivișu, cu cinci ani în urmă, pot fi duse la bun sfârșit. „Am primit în comisie răspunsul că ar mai trebui 15 milioane lei pentru a finaliza lucrarea. Putem într-adevăr susține financiar această lucrare, noi, Consiliul Județean? Sunt încă cu semne de întrebare, acolo au fost probleme. Cei care au fost înainte sunt cu sabia lui Damocles deasupra capului, s-a schimbat proiectul, s-a modificat… Noi trebuie să spunem dacă avem determinarea și vrem să finalizăm acest proiect. Și să o facem odată, să găsim soluția de a finanța acest proiect”, a spus Miuțescu.

Șeful CJ, Dan Manu, i-a transmis liderului liberal că „soluții financiare sunt” și că în cadrul ședinței din noiembrie a.c. consilierii județeni vor primi o informare pragmatică din partea conducerii ADI Molivișu privind stadiul proiectului stațiunii montane din nordul județului. „Cea mai stringentă problemă este legată de bugetul funcționării”, a mai adăugat Manu.

Și consilierul PMP Cătălin Bulf a afirmat că, în contextul în care primăriile asociate în ADI Molivișu nu au cotizația plătită la zi, și-ar dori la următoarea ședință a CJ și o informare privind eșalonarea plăților pentru completarea cotizației. Potrivit, președintelui CJ, Dan Manu, doar Primăria Arefu are cotizația pentru ADI Molivișu achitată la zi, în timp ce primăriile Brăduleț și Cicănești au plătit doar parțial această cotizație.

Pârtia de la Molivișu a îngițit până acum zeci de milioane de lei. La finalul anului 2015, lucrările au fost stopate, proiectul fiind realizat doar în proporție de 38%. Din cauza nefinalizării în termenul impus – decembrie 2015 – proiectul Molivișu a pierdut și finanțarea europeană, banii fiind restituiți anul trecut.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii