Web Analytics

Înainte de Crăciun, arhiepiscopul Calinic, consumator de popcorn la o întâlnire cu studenţii UPIT

de | 12.12.2019 13:48 | Actualitate

Pe 4 decembrie, în așteptarea marii sărbători a Nașterii Domnului, Universitatea din Pitești a găzduit atelierul duhovnicesc: „Oferă-mi, tinere, inima ta!”. Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” din Pitești, în colaborare cu Facultatea de Științe ale Educaţiei, Științe Sociale şi Psihologie din cadrul Universităţii de stat din Piteşti, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, a organizat această activitate catehetică.
Preotul Constantin Ghețea, preotul misionar Rafael Vintilă, lectorul universitar Andreea Bădulescu, directorul de departament, conf. univ Manuela Ciucurel, și lector univ. Ioana Dumitru l-au invitat pe Caliopie Ichim să le vorbească tinerilor din clasa de cateheză despre rolul familiei în viața tânărului creștin. Participanții au avut posibilitatea să descopere frumusețea și importanța spiritualității răsăritene. A fost un moment de comuniune între păstori și tinerii care caută o viață împlinită, lectorii vorbindu-le despre modul curat de a trăi care să-i ferească de căderi și să-i ajute să poată birui în societatea postmodernă, plină de ispite și provocări.
La finalul întâlnirii, tinerii au primit în dar cartea „Bucuria comuniunii” și alte publicații scrise de ierarhul locului și de patriarhul Daniel. La eveniment a participat și inspectorul școlar de religie. A fost vizionat un film de animație creștin și a fost inaugurat un presepe de Crăciun avându-l în prim-plan pe pruncul Iisus. Toată lumea a primit popcorn din partea casei, apă și suc, popcornul fiind în mod deosebit pe placul arhiereului, care a mâncat cot la cot cu studenții.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii