Web Analytics

În week-end vitezomanii au intrat în vizorul polițiștilor Serviciului Rutier Argeş

de | 12.03.2018 12:34 | Actualitate

vitezomani agÎn ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 50.000 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 14 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în week-end poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră, au desfăşurat o acţiune pentru diminuarea riscului rutier prin verificarea respectării regimului de viteză în deplasarea pe drumurile publice.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi constatarea şi sancţionarea abaterilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în principal în ceea ce priveşte respectarea regimului de viteză în deplasarea pe drumurile publice, precum și abaterile săvârşite de şi faţă de pietoni şi de alte categorii de participanţi la trafic.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 395 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 115.000 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 32 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare, fiind constatate şi 5 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre sancţiunile amintite, 245 au fost aplicate ca urmare a nerespectării regimului de viteză, iar 16 dintre permisele de conducere au fost reţinute pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei de deplasare pe sectorul de drum unde a fost constatată abaterea. Acțiuni similare vor fi desfășurate în și în zilele următoare.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii