Web Analytics

În ultimele 24 de ore, 16.676 de cetățeni ucraineni au intrat în România

de | 13.03.2022 17:22 | Actualitate

În ultimele 24 de ore, prioritățile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervențiilor în situații de urgență. 

Structurile operative au intervenit la 4.171 de evenimente, dintre care 2.677 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.494 au fost intervenții circumscrise situațiilor de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Citește și: Mesaj sfâşietor la înmormântarea pilotului din Lunca Corbului: „Te iubeşte mami, Bebică! M-ai lăsat distrusă. O epavă sunt…”

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate și înregistrate 759 posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 162 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 165 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 22 de persoane și au fost depistate 8 persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, au fost reținute 739 de permise de conducere și au fost retrase 279 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 10.500 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 4 milioane de lei.

Citește și: Odiseea doamnei Cătălina Stătescu, fata deţinutului politic Nicolae Enescu: „Tata a intrat în casă timid, jerpelit, slab, era un schelet îmbrăcat. Nu avea nici 50 de kilograme…”

Sâmbătă, reprezentanții IGSU au efectuat 449 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind astfel identificate 23 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 1.096 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 729.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 1.030 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 3 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.753 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 65 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 63.2%.

Citește și: Benny „Păcănele” insistă, însă fără succes. Proiectul blocurilor din parcarea de la Muntenia a fost din nou respins

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 19.462 de mijloace de transport și de 75.902 de persoane, dintre care 16.676 de cetățeni ucraineni.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *