Web Analytics

Benny „Păcănele” insistă, însă fără succes. Proiectul blocurilor din parcarea de la Muntenia a fost din nou respins

de | 11.03.2022 10:39 | Actualitate, Dezvăluiri

Primarul Gentea confirmă că s-a condiționat reabilitarea hotelului de cele două proiecte imobiliare
Iar consilierul Sorin Apostoliceanu spune : ”A fost așa, ca un șantaj”

Comisia de Urbanism a Consiliului Local Pitești s-a întrunit luni, 28 februarie, și a analizat mai multe documentații. Unul dintre proiectele la care s-a discutat destul de mult în contradictoriu, dar respins în final a fost cel depus de noul proprietar al Hotelului Muntenia, Dragoș Diaconescu, supranumit și Benny Păcănele pentru afacerea în domeniul jocurilor de noroc pe care o deține. Solicitantul a venit chiar și cu un studiu de 150 de pagini prin care a încercat să convingă municipalitatea de beneficiile rezultate din construcția celor două noi blocuri: unul între Casa Armatei (monument istoric) și Strada Mare și celălalt în spatele Hotelului Muntenia. În 2019, prin firma SC ATU NOVO CONSTRUCT SRL, Dragoș Diaconescu a cumpărat Hotelul Muntenia la licitație cu aproximativ 5 milioane euro. Blocurile propuse a fi construite de el în centrul Piteștiului ar fi avut funcțiune mixtă: comerț, servicii de interes general; servicii conexe hotelului, mai exact cazino, spa, sport; alimentație publică, adică restaurant, cafenele etc., dar și locuințe colective, adică apartamente, hotel, birouri. Proiectul prevedea și două parcări subterane și păstrarea parcării existente de-a lungul bulevardului Republicii. Comisia a respins în unanimitate proiectul imobiliar, care a mai fost propus și votat nefavorabil și în septembrie 2021.

Citește și ”Benny Păcănele” ar vrea să vândă Hotelul Muntenia

„Au fost foarte multe discuții. Atât dl primar, cât și eu și doamna arhitect al județului și mai mulți am spus foarte clar că trebuie să repare cele două clădiri (ale Hotelului Muntenia, n. red.). Și la sfârșit au spus ceva foarte interesant. Ne-au spus că, dacă nu le aprobăm să construiască (blocuri, n. r.) acolo, proprietarul nu o să renoveze hotelul și clădirile, cea de 4 etaje și cea de 12, și o să rămână în paragină acolo. A fost așa, ca un șantaj. Că dacă nu ne înțelegem cu ei, lasă clădirile în paragină și tot noi o să avem de suferit, ca municipalitate. Vă dați seama că, în momentul respectiv, atât dl primar, cât și eu am spus foarte clar că nu cedează nimeni la niciun șantaj, trebuie să își repare clădirile sau vor avea impozitele mărite! S-a votat împotriva acelui aviz de oportunitate”, ne-a informat consilerul local Sorin Apostoliceanu, care este și președintele Comisiei pentru Urbanism.

Citește și Benny „Păcănele” – refuzat de bănci pentru refacerea Hotelului Muntenia

Primarul Cristian Gentea: „Elaboratorii PUG-ului mi-au spus că, dacă noi suntem de acord doar cu reabilitarea hotelului, nu e în regulă pentru beneficiar”

Am vrut să verificăm dacă „șantaj” i s-a părut și primarului Cristian Gentea modul în care s-a încheiat discuția despre proiectul celor de la Muntenia și dacă reprezentanții proiectului au spus că, dacă nu se aprobă blocurile, nu renovează hotelul.

„Nu neapărat reprezentanții firmei, ci proiectanții. M-a deranjat foarte tare că asta mi-au spus elaboratorii PUG-ului, asta m-a deranjat cel mai tare. Deci, dacă proiectanții, mă rog, au dat de înțeles, elaboratorii PUG-ului, cei de la firma de la Târgoviște, mi-au spus că, dacă noi suntem de acord doar cu reabilitarea, nu este în regulă pentru beneficiar, pentru că nu ies ei bine. Investiția este prea mare. Nu este rentabil și atunci ei o vor lăsa așa și noi le vom crește impozitul cu 500%. A fost proprietarul, dar a venit cu trei proiectanți de la București. Ne-au explicat, noi am spus punctul nostru de vedere. Doamna Uglea (urbanist Mariana Uglea, n. red.) face parte din comisie, dar colegul dumneaei a intrat online, pe zoom, și ne-a spus că, în cazul acesta, nefiind rentabil, nici proprietarii nu vor mai reabilita hotelul”, ne-a explicat primarul Cristian Gentea.

„Nu, s-a înțeles greșit. Așa se înțeleg mereu toate evenimentele, se interpretează, se înțeleg greșit. Proiectanții au încercat să explice că trebuie să fie de acord cu extinderea, că el (blocul, n.r.), fiind din anii ‚70 construit, nu mai poate fi reabilitat pe vechiul amplasament și trebuie extins, trebuie făcute parcări subterane, nu se poate păstra aceeași formă. Asta a fost discuția, dar s-a înțeles greșit. Nu există… Ce șantaj?! Este comisie pe fiecare lună, o să vedem. O să mai încercăm, o să venim cu proiectul pe care îl susținem”, ne-a explicat Dragoș Diaconescu.

Citește și Dr. Tiberiu Irimia spune că „urbanismul în Piteşti a creat monştri” / „Dezvoltatorii imobiliari şi constructorii încă deschid uşi cu piciorul în Primărie”


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Domnul propietar nu are nevoie de blocurile alea noi ptr extinderea afacerii cu hotelul. Si unde este amplasamentul unuia dintre blocuri? Exact la o aruncatura de băț de Casa Armatei ! Exclus , sincer .
    Hotelul era un simbol prin anii 80′ – 90′ . S-a ales praful de el in ultimii 20 de ani. Eram elev la Colegiul National Bratianu din Pitesti si in fiecare dimineață inainte de ore , beam poate cea mai buna cafea din oraş, asta acum 24 de ani . Cofetaria era buna, restaurantul din spatele cofetariei destul de bun, era o agentie de voiaj in capatul de la strada mare, am fost si in cateva camere superior, aratau extrem de bine, la ultimul etaj era un post de radio.
    Imi este atat de rau doar cand imi amintesc cam ce era acolo candva si azi totul este ruină.
    Incep sa cred ca hotelul asta nu o sa mai aiba un viitor si o sa fie demolat .

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *