În toamnă vor începe lucrările de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată Prundu – Lânăriei

de | 11.06.2021 10:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova și SC INTENS PREST SRL Pitești au semnat contractul de lucrări privind modernizarea unuia dintre cele mai nevralgice puncte de circulație din Pitești: trecerea peste calea ferată de pe strada Lânăriei. Bariera manuală de peste 70 de ani va deveni istorie!
În luna februarie 2021, primarul Cristian Gentea a făcut, special, vizite la Ministerul Transporturilor și la SNCFR Craiova, pentru a discuta rezolvarea, în cursul acestui an, a problemei majore de trafic ridicată de bariera Prundu.
Conform contractului, proiectarea va dura 4 luni, iar perioada de execuție 6 luni. Prestatorul dorește ca, în noiembrie, lucrările să fie finalizate.
„Se va folosi un sistem modern de trecere la nivel de cale ferată – STRAIL – care oferă o trecere auto sigură, lină și silențioasă a căii ferate, inclusiv pentru mașini de mare tonaj și pentru mijloace de transport în comun. Sistemul este realizat din materiale reciclate, este durabil și prietenos cu mediul (eco-friendly)” – Cristian Gentea
Senzorii sunt amplasați pe calea ferată și sunt acționați la trecerea materialului rulant, acționarea barierelor făcându-se automat, la circa 1500 m înainte și după zona barierelor.
Barierele vor avea o lungime de 7-8 m, vor fi înlocuite traversele, respectiv șinele actuale, iar în zonă va fi realizat un peron modern pentru călători.
Constructorul intenționează să fie efectuate intervenții chiar și în timpul nopții, pentru a minimiza disconfortul cetățenilor. În perioada lucrărilor, circulația în zonă va fi restricționată după un program care să asigure un trafic decent.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Liga 1: Rezultatele din etapa a 22-a și clasamentul actualizat
Liga 1: Rezultatele din etapa a 22-a și clasamentul actualizat

Jurnalul de Argeş vă prezintă rezultatele meciurilor înregistrate în etapa a 22-a din Liga 1 și clasamentul actualizat. Rezultatele: VineriFC Argeș - Dinamo 2-1 SâmbătăChindia - FC Voluntari 0-0Universitatea Craiova - Rapid 1-0 Citeşte şi: Programul de funcționare al...