În sprijinul comunităţii.Jurnalul de Argeş, mediator între cetăţenii nemulţumiţi de pe o stradă neasfaltată şi Primăria Piteşti

de | 15.05.2014 13:00 | Actualitate

# De aproape trei ani, locuitorii străzii Ion Agârbiceanu cer municipalității să o asfalteze, spunând că atunci când plouă accesul pietonal în zonă este foarte greu. Un grup de locuitori ai străzii Ion Agârbiceanu, din cartierul Găvana, ne-a semnalat la redacție o problemă cu care se confruntă în perioadele cu ploi abundente sau căderi de zăpadă. Piteștenii ce locuiesc pe strada cu pricina se plâng că accesul spre casele lor este îngreunat de faptul că drumul de acces este neasfaltat, iar „la apariția intemperiilor și în sezoanele reci accesul pietonal este foarte greu, fiind nevoiți atât noi, cât și copiii noștri care merg la școală să folosim cizme.” Drumul la care fac ei referire se află în administrarea Primăriei, iar în cererile lor, adresate primarului Tudor Pendiuc, solicită „asfaltarea acestui drum cât mai repede posibil”. Mai trebuie adăugat că încă din 30 august 2011 a fost formulată prima astfel de solicitare, după care, pe 10 decembrie 2012, au revenit asupra ei. În cele din urmă, pentru că nu au primit o soluționare favorabilă, oamenii ne-au semnalat nouă, presei, această stare de fapt, în speranța că poate, prin intermediul mass-media, vor reuși să-și facă auzită nemulțumirea.

Inspectorul Iulian Chiriță: „Am discutat și cu domnul viceprimar Ionică și sperăm că anul acesta o vom repara”

Ne-am adresat Serviciului Tehnic al Primăriei Pitești, semnalând situația reclamată de cetățenii din Găvana, de pe strada Agârbiceanu, colț cu strada Schitului. Inspectorul Iulian Chiriță de la Serviciul Tehnic al Primăriei ne-a informat că, îndată după sesizarea noastră, s-a deplasat la fața locului împreună cu viceprimarul Cornel Ionică și au verificat starea drumului. „E o stradă de vreo 30-40 de metri, a fost menținută în stare bună întotdeauna. Am discutat și cu domnul viceprimar Ionică și sperăm că anul acesta o vom repara. Hârtiile, solicitările, au fost transmise la ADP, însă acest drum nu a fost considerat o prioritate. Problema acolo este că strada nu are canalizare pluvială. Vom vedea cum vom face, o vom dirija spre strada Schitului. Este prevăzută în programul de lucrări pe anul 2014. Am transmis Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului să cuprindă în programul lor de pe anul 2014 și iluminatul public, pentru că strada aceea nu are nici iluminat public. Nu s-a asfaltat până acum pentru că nu a fost o prioritate, au fost alte străzi… Până atunci, o menținem în stare corespunzătoare, punem material frezat, dar strada nu arată rău, nu e noroi. Este în atenția noastră, în funcție de posibilitățile financiare și de priorități”, a declarat inspectorul Iulian Chiriță.
Adriana Gândilă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii