Web Analytics
scris joi, 16.03.2023

În scandalul cu remorca de tir de la „Muntenia”, primarul Gentea caută soluţii

„Nu e normal ce se întâmplă! I-am chemat pe toţi la aceeaşi masă: Poliţie, Poliţie Locală, dr. Costache, patronul hotelului”

Scandalul din centrul Piteștiului, mai exact din zona Hotelului „Muntenia”, pare a nu se încheia niciodată. Totul a pornit de la faptul că proprietarul respectivului hotel nu a primit aviz favorabil pentru un proiect modern de dezvoltare, dată fiind și o altă afacere din zonă, legată de o clinică stomatologică. Prin urmare, de ceva timp încoace, Dragoș Diaconescu, patronul hotelului, supranumit și „Benny Păcănele”, a… proptit în zonă o ditamai remorca de tir, luând astfel fața Clinicii stomatologice „Dr. Costache” și a magazinului de dulciuri care are un spațiu închiriat acolo. Pe scurt, dl. Diaconescu își argumentează gestul, spunând că are investiții de făcut la Hotel „Muntenia” și că remorca îi e necesară la dezafectarea spațiilor. În schimb, medicul Ionuț Bogdan Costache, care își vede afectată serios proprietatea, spune că vecinul său nu face altceva decât să șicaneze.

În scandalul cu remorca de tir de la „Muntenia”, primarul Gentea caută soluţii

„A luat aviz că tranzitează zona și s-a dus pe terenul lui”

Situația frizează absurdul. Ne putem imagina – de ce nu? – că și alți oameni de afaceri, dintr-un motiv sau altul, pentru intimidarea concurenței sau șicanare, își aduc în centrul Piteștiului remorci de tir, tractoare, basculante sau își instalează macarale, cum s-a întâmplat, de fapt, cu ceva timp în urmă, tot la Hotel „Muntenia”. Este posibil, nu-i așa, din moment ce a fost creat precedentul?
Ei bine, o astfel de întrebare și-a pus-o și primarul Cristian Gentea, care i-a chemat la discuții, la aceeași masă, pe cei responsabili, pentru a găsi o soluție.

Citește și Benny „Păcănele” insistă, însă fără succes. Proiectul blocurilor din parcarea de la Muntenia a fost din nou respins

„Chiar asta am făcut, pentru că nu e deloc normal ce se întâmplă! Eu am fost plecat patru zile, dar, înainte, luni, i-am chemat pe toți la aceeași masă: Poliție, Poliție Locală, dr. Costache, patronul de la ”Muntenia”. Mi s-a spus că pentru acea remorcă (Dragoș Diaconescu – n.r.) a luat de la Direcția Tehnică aviz că tranzitează zona și s-a dus pe terenul lui. Motivul? Că-și scoate anumite lucruri vechi pe care le încarcă în acea remorcă. Apoi iar își ia un aviz și tot așa… Cu macaraua a fost la fel. A plătit ocuparea domeniului public. Îl aștept pe secretarul general al Primăriei, pe dl. Cătălin Călugăru, să vedem dacă găsim o hotărâre a Consiliului Local care să ne ajute să luăm anumite măsuri” – ne-a spus luni, 13 martie, primarul Cristian Gentea.

Deocamdată, prețul deranjului e 700 lei

În aceeași zi (luni, 13 martie), le-am solicitat puncte de vedere și celor angrenați în această stare de lucruri. Dragoș Diaconescu ne-a spus că nu are noutăți, dar că ne sună el „mâine, că are treabă”. Iar dr. Ionuț Bogdan Costache avea, la ora editării acestui articol, programări peste programări…
Ce ar mai fi de spus? Din informațiile noastre, pentru accesul capului tractor și al remorcii pe acea proprietate din zona Hotelului „Muntenia” a fost plătită suma de 700 lei. Deocamdată atât l-a costat „deranjul” pe dl. Diaconescu.

Citește și Dentistul Costache îl blochează pe Benny Păcănele cu noul proiect imobiliar de la Hotel Muntenia

Citește și Benny „Păcănele” – refuzat de bănci pentru refacerea Hotelului Muntenia

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Dar cum a intrat hotelul in posesia primului proprietar ,a intrebat cineva?!
    Ca poate se gaseste ceva in tot fluxul de evenimente ca este ilegal si atunci va intra hotelul in proprietatea statului si se termina cu toate scandalurile.

    Răspuns
  2. Ce se întâmplă în centrul orașului, este dovada clara a incompetentei „orhiestrei” manageriale a primăriei Pitesti. Asa de ochii cetățenilor mai cheamă primarul la aceeași masa instituțiile municipiului de-o parte și partea puternica financiara (patronii), pe de alta parte. Cine oare sa câștige din aceasta întâlnire ( circ ), d-le primar ?cine da mai mult este ?
    La puterea (din toate punctele de vedere ), ale proprietarului din zona, nu credeți ca ati dat o amenda prea mare de 700 RON pentru blocarea spațiului public?
    Sincer va bateți joc de cetățenii acestui oraș, care v-au ales si va platesc pentru aceasta functie.
    Faceti ceva si in interesul nostru, al celor cu respect, bun simt si modesti, sau numai pentru cei tari si puternici cum sunt cei doi patroni (pe care doriti sa-i multumiti), din centrul municipiului ?
    Toate autorizațiile de construire, închiriere, modernizare, etc, la edificiile din oraș trec prin mana oamenilor de ” specialitate” (a se citi abili la smecherii), ai primariei , iar primarul semnează, doar ca Primarul. Sau știe si primarul în „interesul” cui semneaza ? Asa nu rezolvați problema în mandatul actual, (sau asta doriti ), în viitorul nici atât, o sa fie un alt primar poate mai „hotarat” pe fapte bune pentru cetățenii orașului.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...