Web Analytics

Dentistul Costache îl blochează pe Benny Păcănele cu noul proiect imobiliar de la Hotel Muntenia

de | 29.06.2022 14:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Dr. Costache, patronul clinicii cu același nume: „Deocamdată, nu ne-am dat niciun acord, n-am știut despre ce este vorba”
Primarul Gentea confirmă că proiectul este amânat până se obțin acordurile coproprietarilor

Deși a primit vot favorabil pentru studiul de oportunitate, Dragoș Diaconescu, supranumit și Benny Păcănele, proprietarul majoritar al Hotelului Muntenia, a întâmpinat un alt impediment în realizarea proiectului imobiliar din centrul Piteștiului, și anume acordul coproprietarilor cu care împarte imobilul. Spunem că e un alt impediment, pentru că proiectul, despre care am vorbit în edițiile anterioare ale ziarului, este versiunea a treia pentru dezvoltarea complexului multifuncțional de la Muntenia. Înainte s-a dorit construirea a două blocuri, unul între Strada Mare și Casa Armatei și altul în spatele Hotelului Muntenia, dar proiectul nu a trecut de Comisia de Urbanism.

Acum, studiul de oportunitate a fost făcut pentru „Dezvoltare complex multifuncțional (Hotel Muntenia) – desființare parțială corpuri, modificări/amenajări interioare/exterioare și organizare de șantier”. Funcțiunea propusă pentru complexul Muntenia este mixtă – comerț, servicii de interes general, servicii conexe hotelului (cazino, spa, sport etc.), alimentație publică (restaurant, cafenele etc.), locuințe colective/apartamente-hotel; birouri, parcări, spații cu caracter public.

În cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din 8 iunie a.c. s-au făcut o serie de recomandări și observații pentrul noul proiect de la Hotel Muntenia. Printre recomandările transmise de Primărie într-o adresă amintim: un studiu arheologic și o expertiză pentru lucrări subterane la adâncimi foarte mari; obținerea unui punct de vedere de la Direcția Județeană de Cultură Argeș/Muzeul Județean Argeș privind fezabilitatea realizării a 3 niveluri subterane în zona de interes arheologic; recomandarea ca extinderea dinspre Casa Armatei să fie mai redusă ca procent de ocupare a terenului, pentru a se asigura perspectiva dinspre pietonal spre Grădina Publică; prezentarea unei propuneri cu o extindere pe verticală a turnului hotelului; obținerea acordului coproprietarilor imobilului asupra căruia se intervine. Proprietarul a fost invitat la sediul Primăriei pentru completarea documentației cu modificările necesare.

Citește și Benny Păcănele a depus la Primăria Pitesti un proiect pentru 2 blocuri lângă hotel Muntenia

Dr. Ionuț Costache: „Am aflat din presă ce se dorește…”

Printre coproprietari se află și patronul clinicii stomatologice „Dr. Costache”, care funcționează pe o latură a Hotelului Muntenia. L-am contactat telefonic pe dr. Ionuț Costache, pentru a afla dacă și-a dat până acum acordul. „Deocamdată, nu ne-am dat niciun acord, n-am știut despre ce este vorba. O să mă edific. Am cerut niște documente de la Primărie, ce se dorește. O să mă edific și, deocamdată, le analizez, după aceea vom vedea”, ne-a răspuns dr. Costache.

L-am întrebat și dacă l-a contactat proprietarul Dragoș Diaconescu sau a aflat din presă că imobilul se va modifica. „Am aflat din presă și, ulterior, m-a contactat (proprietarul, n.r.), după ce am aflat din presă ce se dorește”, a spus dr. Costache. Legat de faptul dacă proiectul imobiliar de la Muntenia îi poate afecta clădirea, dr. Ionuț Costache a spus: „Tocmai de asta v-am spus că trebuie să analizez toate lucrurile acestea și abia după aceea o să iau o hotărâre. Deocamdată este prematur, trebuie analizată cu maximă atenție”.

Citește și A treia oară a fost cu noroc pentru Beny Păcănele! Da pentru mall, nu pentru blocuri în parcarea de la Hotel Muntenia!

Primarul Cristian Gentea: „Problema este că fără avizul acestora nu se poate merge mai departe”

Dacă proiectul de la Hotelul Muntenia este fezabil, adică se poate realiza, l-am întrebat pe primarul Cristian Gentea, președintele C.T.A.T.U: „Avizul de oportunitate a fost dat, numai că eu am întrebat atunci ce fac cu clinica «Dr. Costache», pentru că știam că e proprietate privată. A spus că totul este stabilit, că este integrat în proiectul respectiv. După care, într-adevăr, a venit la mine proprietarul de la clinică, dl Costache, mi-a arătat actele, nici gând de așa ceva. Ei nu sunt de acord cu acest proiect. Sunt triplii proprietari, cum ar fi, și pe spațiu, și pe teren, și în indiviziune pe tot hotelul și nu este numai cazul dumnealui, este și cazul celuilalt, Marelbo, nu știu cum se numește acolo. Problema este că fără avizul acestora nu se poate merge mai departe”, ne-a explicat primarul Cristian Gentea.
Am încercat să-l contactăm telefonic pe Dragoş Diaconescu, dar nu a răspuns.

Citește și Din banii care i-au revenit după vânzarea Hotelului Muntenia, Nenea şi-a luat Jaguar


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole