Web Analytics

„În această săptămână o să primesc oferta de minimum 202.000 euro pentru cumpărarea brand-ului FC Argeş”

de | 12.05.2016 14:39 | Sport

# Recunoaşte Nicolae Enoiu, administratorul judiciar al FC Argeş

Cumpărarea brand-ului FC Argeș de către autoritățile locale trece de la discuții la realitate. Nicolae Enoiu, administratorul judiciar al FC Argeș recunoaște că tranzacția se va face chiar în această săptămână, iar suma este una colosală. Este vorba de 202.000 de euro sau echivalentul a 909.000 lei. „În această săptămână o să primesc oferta din partea autorităților locale pentru cumpărarea brand-ului FC Argeș. Așa mi s-a promis! Din câte știu eu, au discutat ei prin Consiliul Local să facă o ofertă la valoarea minimă acceptată de creditor, respectiv 65% din raportul de evaluare, adică 202.000 de euro. Informația este cât se poate de veridică. Deci în sfârșit va fi cumpărat acest brand cu circa 909.000 lei, adică 202.000 de euro”, ne-a declarat Enoiu. Pe de altă parte însă, „cealaltă tabără” a luat atitudine. Ne referim aici la suporterii și fostele glorii alb-violete, care au luat atitudine și susțin că nu pot exista două echipe de fotbal cu aceeași denumire. Iată în continuare ce spune Dan Ionașcu, președintele FC Argeș 1953 și ce mesaj dur au postat suporterii alb-violeți pe o rețea de socializare în legătură cu acest subiect.

„Noi suntem, prin hotărâre judecătorească, continuatorii lui FC Argeș”

„Nu au mai găsit nicio altă modalitate de a minți lumea și au găsit-o pe asta conform căreia cumpără ei brand-ul lui FC Argeș, a spus Ionașcu. Mă refer la cei din Consiliul Local. Asta nu e de cumpărat, asta e o propagandă electorală ieftină și falsă. De 24 de ani ne tot mint, de fiecare dată când au fost alegeri au găsit câte ceva, iar acum au găsit-o pe asta cu cumpărarea brand-ului FC Argeș. Brand-ul lui FC Argeș este deja la FC Argeș! Nu au ce să mai cumpere. Cum poate să cumpere acest brand prin care plătesc de fapt datoriile firmei care a distrus fotbalul piteștean? Cum plătesc aceste datorii din bani publici? Cum își permit acei consilieri care se numesc consilieri să plătească din banul public, să-și facă interesele lor. Nu are cum ca SCM-ul să se numească FC Argeș pentru că nu pot exista două echipe de fotbal numite FC Argeș. Noi suntem prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă continuatorii lui FC Argeș, clubul pe care îl știe toată lumea. Cumpără brand-ul din banul public, dar lumea trebuie să știe că nu pot să fie două echipe cu numele FC Argeș. Noi vom merge pe obiectivele pe care le avem cu câștigarea seriei, cu baraj, cu promovarea. Vom merge în continuare cu această denumire FC Argeș 1953 Vulturii alb-violeți în care avem tot ce ne trebuie legal pentru a continua. Noi facem lucrurile la vedere, nu păcălim lumea cu absolut nimic. Noi spunem adevărul adevărat. Să ne explice și nouă persoanele acelea din Primărie ce înseamnă brand-ul FC Argeș. Vă spun eu că prin cumpărarea acestui brand se plătesc de fapt datoriile lui Penescu din bani publici. Vă mai spun eu că organele competente probabil că se autosesizează, să vadă despre ce este vorba. Uitați-vă să vedeți că până și Wikipedia consideră că noi suntem continuatorii lui FC Argeș. Noi avem hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă care scrie că prin membrii fondatori foști fotbaliști mari ai lui FC Argeș suntem continuatorii acelei echipe. Ce vor mai mult de atât? Suntem în legalitate! Ei ce au legal? Nu au legal nimic. Au banii Primăriei, banii piteștenilor care îi bagă într-o echipă de propagandă electorală, o echipă înființată politic. Asta e tot! Poți să compari o echipă înființată politic cu o echipă ca FC Argeș? E o rușine să faci o asemenea comparație. De ce oare tocmai în această perioadă s-au hotărât să facă acest demers? De ce nu au făcut-o până acum?”

Suporterii: „Am ieşit în stradă, am protestat, le-am cerut ajutorul, dar se pare că doar le-am murdărit pavelele”

„Am ieşit în stradă, am protestat, le-am cerut ajutorul, dar se pare că doar le-am murdărit pavelele. Nu putem să uităm că FC Argeş este aici prin complicitatea indiferenţei celor ce conduc acest oraş. De atâta amar de timp, nu au făcut decât să profite de acest simbol pentru propriile interese de imagine. Şi acum, în an electoral, ei se gândesc din nou la echipa Piteştiului. Le transmitem tovarăşilor de la primărie că noi nu ne gândim la ei şi sperăm ca istoria să-i aşeze undeva, departe… FC Argeş merge înainte!”, au postat suporterii alb-violeți pe o rețea de socializare.

Wikipedia îi consideră pe cei de la FC Argeș 1953 continuatorii FC Argeș

Iată în continuare ce scrie pe wikipedia, cunoscuta enciclopedie liberă de pe internet: „FC Argeș a fost retrogradată la data de 8 iunie 2009 în liga a doua după ce DNA a descoperit că patronul echipei, Cornel Penescu, a încercat să mituiască mai mulți arbitri pentru ca aceștia să «ajute» echipa să câștige. Acest caz a fost denumit de presă «Cazul Penescu» sau Calciopoli-ul românesc. În vara anului 2014, la inițiativa suporterilor și a unor foste glorii alb-violete, FC Argeș s-a reunit sub denumirea de Asociația Sportivă Fotbal Club Argeș 1953 Pitești și activează în Liga a IV-a Județeană.
Fără sprijinul autorităților locale ce au preferat să finanțeze o echipă străină din Clinceni, FC Argeș are de partea sa câteva figuri emblematice ale istoriei sale: Jean Vlădoiu, Vali Năstase, Constantin Schumacher, Bogdan Argeș Vintilă, Cristi Bratu, Adrian Neaga, Ilie Bărbulescu, Mihai Zanfir, Marius Priseceanu și alții. La finalul turului de campionat, Argeșul a terminat pe locul 2”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii