Web Analytics

Îmbăierea în lacurile de acumulare și locurile neamenajate din Argeș, interzisă!

de | 13.08.2014 09:54 | Actualitate

Având în vedare zilele de caniculă anunțate, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș- Vedea atenționează populația ca îmbăierea în lacurile de acumulare şi locurile neamenajate din județ este interzisă.
” În apropierea barajelor curenţii care se formeză în timpul deversărilor şi al funcţionării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se află în apă. Lacurile de acumulare şi râurile reprezintă un pericol și din cauza colmatărilor şi a vegetaţiei. Riscurile sunt și mai mari în zonele afectate de inundații din cauza aluviunilor aduse de apă. Mai mult, conform Raportului naţional privind calitatea apelor de îmbăiere, elaborat de Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, în spaţiul hidrografic Argeș-Vedea nu există zone de îmbaiere. Astfel, există pericolul contactării bolilor de piele”, ne-a declarat Ana Maria Dulică, purtător de cuvânt ABA Argeș-Vedea.
Pentru  avertizarea asupra riscurilor la care se expun cei care nu iau în considerare aceste recomandări, Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea a inscripţionat pe digurile lacurilor de acumulare avertizarea “Scăldatul interzis”.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii