Web Analytics
scris miercuri, 13.08.2014

Îmbăierea în lacurile de acumulare și locurile neamenajate din Argeș, interzisă!

Având în vedare zilele de caniculă anunțate, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș- Vedea atenționează populația ca îmbăierea în lacurile de acumulare şi locurile neamenajate din județ este interzisă.
” În apropierea barajelor curenţii care se formeză în timpul deversărilor şi al funcţionării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se află în apă. Lacurile de acumulare şi râurile reprezintă un pericol și din cauza colmatărilor şi a vegetaţiei. Riscurile sunt și mai mari în zonele afectate de inundații din cauza aluviunilor aduse de apă. Mai mult, conform Raportului naţional privind calitatea apelor de îmbăiere, elaborat de Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, în spaţiul hidrografic Argeș-Vedea nu există zone de îmbaiere. Astfel, există pericolul contactării bolilor de piele”, ne-a declarat Ana Maria Dulică, purtător de cuvânt ABA Argeș-Vedea.
Pentru  avertizarea asupra riscurilor la care se expun cei care nu iau în considerare aceste recomandări, Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea a inscripţionat pe digurile lacurilor de acumulare avertizarea “Scăldatul interzis”.
D.G.

Îmbăierea în lacurile de acumulare și locurile neamenajate din Argeș, interzisă!

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...