Web Analytics

Imagini în premieră. Cum arată meshul gigant ce va îmbrăca gara regală din Curtea de Argeș în ziua înmormântării regelui

de | 14.12.2017 17:40 | Actualitate

IMG 20171214 WA0001Meshul uriaș cu care va fi acoperită gara regală din Curtea de Argeș în ziua în care va sosi cortegiul funerar cu sicriul regelui Mihai arată neașteptat de bine, dat fiind timpul foarte scurt în care s-a apelat la această soluție. Una civilizată și pe deplin agreată de Casa Regală, având în vedere că reproduce cu fidelitate fațada acestui monument istoric pe care va trona în ziua funeraliilor un uriaș portret al Regelui Mihai. Marea surpriză e că toate costurile legate de producția acestui mesh uriaș vor fi suportate de către deputatul de Curtea de Argeș, Mircea Drăghici. Acesta a vizitat în cursul zilei de duminică, împreună cu prefectul Emilian Dragnea si președintele PSD Argeș, Șerban Valeca, minișantierul improvizat la gara regală din Curtea de Argeș și a propus această soluție, cu mashul, ca pe o donație din partea lui.

IMG 20171214 WA0002

Și totul, în contextul în care Ministerul Transporturilor nu mai avea timp fizic necesar să facă procedură de licitație pentru achiziționarea acestui serviciu. Apoi, deputatul Drăghici a luat legătura cu reprezentanții Casei Regale, care și-au dat imediat acceptul, mulțumind pentru gest. Interesant e că pe 29 noiembrie anul acesta, când regele Mihai era în viață, Ministerul Transporturilor a organizat licitație pentru proiectul de reabilitare a gării regale din Curtea de Argeș, însă nu s-a prezentat nimeni. Ironia sorții a fost ca regele să se stingă la scurtă vreme și așa s-a ajuns la soluția civilizată cu meshul care să mascheze craterele din pereți și să reproducă, în fața oaspeților veniți din toată lumea, fațada gării regale. Jurnalul de Argeș vă prezintă, în premieră, cum arată meshul care va trona pe gara din Curtea de Argeș, atunci când trenul regal va aduce trupul neînsuflețit al monarhului, precum și fotografii inedite de astăzi, de pe șantier, cu alpiniști lucrând pe pereții gării.

IMG 20171214 WA0000

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii