Web Analytics
scris joi, 01.08.2024

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (6). Cazul inginerului Florin Urluescu, un alt caz de abuz de funcţie al şefului Direcţiei Silvice Argeş, Armand Chiriloiu, asupra unui subordonat

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (6). Cazul inginerului Florin Urluescu, un alt caz de abuz de funcţie al şefului Direcţiei Silvice Argeş, Armand Chiriloiu, asupra unui subordonat

Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu. Inginerul silvic Sever Pahonțu, soţul ei, mort în final de cancer datorat stresului, a fost supus unor tratamente extrem de umilitoare și multe alte abuzuri.
De ce? Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat despre faptul că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!”
Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu halucinant prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva, Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, însă fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi.
În continuare, pentru această campanie menită să lămurească de ce instituțiile publice nu și-au făcut datoria, am stat de vorbă cu ing. silvic Florin Urluescu, un alt caz de abuz al directorului Armand Chriloiu, de la Direcția Silvică Argeș, confirmat de instanța de judecată. Cele două cazuri au foarte multe puncte de asemănare!

Citește și Dezvăluirile lui Sever Pahonţu despre intervenţiile lui Chiriloiu pentru achitarea soţiei acestuia în dosarul de corupţie

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (5) Prefectul Dragoş Predescu: „Dacă mâine primesc un memoriu precum cel al lui Sever Pahonţu, legea mă obligă să-l redirecţionez către instituţiile competente”

Instanța a obligat DS Argeș să achite daune morale de 300 milioane lei vechi ing. silvic Florin Urluiescu, după procesul câștigat de acesta cu instituția condusă de Armand Chiriloiu

La fel ca răposatul Sever Pahonțu, și inginerul Florin Urluescu a cerut dreptate printr-un memoriu la Prefectura Argeș și Consiliul Județean Argeș, însă autoritățile județului au ignorat, subliniem, ilegal, abuzurile reclamate în contul colegului lor din PSD Argeș, Armand Chiriloiu.
Într-un memoriu înregistrat la Consiliul Județean Argeș, datat 5.08.2016, inginerul Urluescu a relatat cum a fost mutat de la Ocolul Silvic Vidraru la Complexul de vânătoare Mozacu – „cu dedicație, pentru a-mi crea probleme de serviciu și personale (sănătatea și separarea prin distanța față de familie etc)”- precum și abuzurile aberant de îngrozitoare la care a fost supus.
„În toată această perioadă, în calitate de inginer silvic (personal TESA), primeam ordin de serviciu prin care efectuam muncă în acord destinată muncitorilor necalificați. De exemplu, efectuam frunzare, curățam punctele de hrănire, reparam standuri de vânătoare, reparam garduri, alimentam puncte de hrănire a vânatului. Programul meu începea cu ora 8,00, când pădurarul îmi descuia poarta, după care o încuia și revenea la ora 16.30 să mi-o descuie, pentru a putea ieși din țarc. În țarc nu se afla apă potabilă și, din cauza temperaturilor foarte ridicate din acea perioadă, apa pe care o luam cu mine ca s-o beau, după circa 3-4 ore nu mai putea fi consumată, încălzindu-se excesiv.
De asemenea, mi s-a oferit un loc de cazare într-un canton silvic situat în mijlocul pădurii, aflat la 12 km față de complexul de vânătoare Mozacu. Nu avea curent electric, pentru a funcționa un frigider unde să îmi pot păstra alimente pentru o săptămână, cât stăteam la serviciu.
Iar pe ruta canton-complex nu exista niciun mijloc de transport în comun pentru a mă putea deplasa, fiind nevoit să fac acest drum pe jos. (…) Așa după cum reiese din faptele arătate mai sus, consider că, pe perioada delegării, respectiv a detașării pe ordinele date de directorul DS Argeș, ing. Chiriloiu Armand, am fost izolat fizic și psihic”.

Inginerul Urluescu le-a relatat autorităților județene și cum a contestat în instanță detașarea, dar și alte decizii abuzive ale conducerii D.S. Argeș, precum neplata unor drepturi bănești, neacordarea concediului de odihnă etc. Și inginerul Urluescu, la fel ca și Sever Pahonțu, a reclamat la instituțiile județene faptul că, din cauza stresului îndurat la serviciu, s-a îmbolnăvit și a fost nevoit să facă numeroase intervenții chirurgicale.
„Prin cele prezentate mai sus, mă adresez dvs. ca o ultimă speranță în clarificarea situației mele din cadrul Direcției Silvice Argeș, dorind aplicarea legilor în mod corect și echitabil și repunerea mea pe funcția inițială, șef district II Buda-Capra!”, le scria el autorităților județene, culmea coincidenței, în aceeași zi (5.08.2016), ca și ing. silvic Sever Pahonțu. Autorități județene care s-au făcut că nu văd și aud, în ambele cazuri.
Finalmente, inginerul a câștigat în instanță mai multe procese împotriva DS Argeș și a directorului Chiriloiu. Iar instituția a fost obligată să îi plătească peste 300 milioane, lei vechi, despăgubire.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (4). Ştefan Lăzăroiu, fost politician, actual om de afaceri: „Eu zic că stresul este principala boală a noastră în ultimii ani”

Acum la pensie, ing. silvic Florin Urluescu declară, evident bucuros că poate să uite tot: „Am trecut peste și gata”

L-am căutat pe inginerul Florin Urluescu care, din fericire, se bucură de pensie și pare a fi bucuros să uite tot calvarul prin care a trecut.

Ați citit în Jurnalul de Argeș articolele despre regretatul ing. silvic Sever Pahonțu?

– Am citit, da.

Întrebarea este dacă dl Chiriloiu Armand, directorul D.S. Argeș, tot ing. silvic, s-ar putea face vinovat de moartea lui Sever Pahonțu. Dumneavoastră ce credeți despre asta, având în vedere că aveți un istoric foarte asemănător…

– Nu știu ce să zic, nu prea mă mai interesează nimic, eu am ieșit la pensie. Probabil, l-a stresat și pe el, dar nu pot să dau eu un verdict.

Ați avut un trecut asemănător, de aceea vă întreb.

– Da, însă am trecut peste și gata.

V-ați și judecat cu Direcția Silvică Argeș și ați câștigat. Prin ce an era?

– Da! În 2017, cred.

Vă doresc sănătate și să vă bucurați de pensie!

– Vă mulțumesc!

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (3) / Gheorghe Davidescu: „Chiriloiu s-a ocupat de Pahonţu până l-a băgat în groapă”

„Respectivul memoriu nu s-a găsit înregistrat la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva”

Am solicitat Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva să ne comunice dacă memoriul petentului inginer silvic Sever Pahonțu a fost înregistrat, în 2016, la această instituție și, în caz afirmativ, să ne precizeze ce rezoluție a primit acest memoriu. Răspunsul primit de la Romsilva, sub semnătura directorului general Marius-Dan Sîiulescu, a fost că „respectivul memoriu nu s-a găsit înregistrat la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. De altfel, din analiza documentului rezultă doar că acesta a fost adresat Prefectului Județului Argeș, și nu Regiei Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva”.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (2)

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (1)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită