Web Analytics
scris joi, 29.08.2024

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (10). Scandalos! Denunţul depus de Sever Pahonţu nu mai este nici la Prefectură, nici la C.J. Argeş! Au dispărut chiar şi urmele lui!

La finalul lunii octombrie 2018, după decesul inginerului silvic Sever Pahonțu, soția acestuia, fosta președintă a Judecătoriei Curtea de Argeș, judecătoarea Gabriela Pahonțu, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (10). Scandalos! Denunţul depus de Sever Pahonţu nu mai este nici la Prefectură, nici la C.J. Argeş! Au dispărut chiar şi urmele lui!

Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.
Inginerul silvic Sever Pahonțu, soţul ei, mort în final de cancer datorat stresului, a fost supus unor tratamente umilitoare și multor alte abuzuri. De ce? Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!”
Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu halucinant prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva, Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, rămas fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi.

Iată ce ni se pare grav, foarte grav!

Memoriul la care facem referire – și pe care „Jurnalul de Argeș” îl va publica în întregime în această ediție – nu mai există nici la Prefectură, nici la Consiliul Județean Argeș, acolo unde, cu opt ani în urmă, a fost depus, împreună cu alte documente, de către inginerul silvic Sever Pahonțu. La insistențele noastre, ambele instituții ne-au răspuns că aceste documente, dată fiind depășirea termenului de păstrare – de cinci ani – au fost topite.
Problema nu ar fi asta, ci faptul că, odată cu topirea respectivelor documente, au fost topite și… urmele acestor acte! Mai exact, nici Prefectura și nici Consiliul Județean Argeș nu ne pot spune ce rezoluție a primit documentul respectiv, adică dacă memoriul și actele anexate au fost înaintate organelor competente pentru soluționare! Or, acesta ni se pare un lucru extrem de grav. Cum la fel de grav ni se pare și faptul că nici acum, în condițiile dezvăluite de „Jurnalul de Argeș”, conducerile nu se autosesizează, mai exact nu sesizează ilegalitatea acțiunii (sau inacțiunii) celor două instituții care a dus la ștergerea unor documente ce dezvăluiau abuzuri.

Citește și Dezvăluirile lui Sever Pahonţu despre intervenţiile lui Chiriloiu pentru achitarea soţiei acestuia în dosarul de corupţie

Prefectul Dragoș Predescu ne-a promis că mai cercetează

Recapitulăm. Relatam recent că denunțul depus la Prefectura Argeș de inginerul silvic Sever Pahonțu, înregistrat cu nr. 940/05.08.2016, în care acesta dezvăluia infracțiuni grave, care în final au dus la moartea acestuia, nu se mai află în arhiva instituției. Reamintim că tortura la locul de muncă (Art. 282. – NCP – ce a avut ca urmare moartea victimei se pedepsește cu închisoarea de la 15 la 25 de ani).
Prefectul Dragoș Predescu ne-a declarat că acest memoriu, înregistrat ca petiție în 2016, în mandatul lui Cristian Soare, nu se mai regăsește în arhivă, „fiindcă a fost topit – nu că l-a furat cineva sau că l-a pitit cineva, ci pentru că, în conformitate cu procedura, după 5 ani aceste documente se topesc”.
Vasăzică, documentele cică n-au dispărut din arhivă, „doar” au fost topite. Să observăm însă că la Instituția Prefectului denunțul lui Sever Pahonțu a fost înregistrat ca petiție, totalmente ilegal. Să explicăm: în cazul unui denunț, era obligatoriu, în secunda doi, întocmirea unui raport și înaintarea respectivului document către instituțiile judiciare. Fiind însă doar o „petiție” se poate trimite la topit ca și când n-ar fi existat. În plus, la pachet cu comiterea faptelor de omisiunea sesizării și favorizarea infractorului, de către slujbașul public și conducătorul instituției publice.
Prefectul Dragoș Predescu ne-a promis, însă, că mai cercetează, că se mai interesează, că poate, totuși, mai află ceva, cumva… Și ne-a mai declarat că, dacă în cazul inginerului Pahonțu se va descoperi că nu au fost transmise mai departe acele documente, „datoria mea, înainte de toate, e să respect și să aplic legea. Întru totul. Fără a ține cont, vreo secundă, de persoane”.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (9) Dorin Mărăşoiu, inginer silvic, O.S. Stejarii Muscelului: „Pentru Pahonţu e târziu acum, dar să nu se mai întâmple şi cu alţii”

Instituția noastră nu mai utilizează aplicația INTEMA pentru înregistrarea documentelor și, din acest motiv, mai multe detalii nu pot fi oferite”

Cum vă relatam, demersul nostru jurnalistic s-a îndreptat și spre Consiliul Județean Argeș. Aflasem că memoriul lui Sever Pahonțu fusese înregistrat în aplicația INTEMA a acestei instituții la 29 iulie 2016. Era ceva, nu-i așa? Credeam noi…
Dan Manu, cel care preluase în vara lui 2016 președinția C.J. Argeș, ne-a spus că nu știe nimic despre memoriul depus la instituție de petentul inginer. „Nu știu despre acest memoriu. De dl Sever Pahonțu am auzit. Era un inginer silvic. Personal, nu-mi amintesc să fi stat de vorbă față în față… Eu, la vremea respectivă, alergam prin județ și ca medic legist, nu numai în calitate de candidat. Deci, nu sunt în măsură să vă dau niște date (legate de memoriul respectiv – n.r.) și nu știu în ce măsură poate avea vreo conotație activitatea silvică cu… Dl președinte Mînzînă are la îndemână toate frâiele și procedurile, fiind președintele în exercițiu al Consiliului Județean, să vadă în arhivă ce este, cum este”.
La a doua noastră solicitare pe acestă temă, C.J. Argeș ne-a „lămurit” buștean, și anume am aflat că și aici lucrurile seamănă cu cele de la Prefectură. Din răspunsul formulat pe 19 august de Consiliul Județean reiese că „alte detalii aplicația informatică nu mai furnizează”. Deci, nu știm nici de aici dacă memoriul a fost înaintat organelor competente! Am aflat, însă, altceva. „Menționăm faptul că în prezent instituția noastră nu mai utilizează aplicația INTEMA pentru înregistrarea documentelor și, din acest motiv, mai multe detalii nu pot fi oferite.
De asemenea, potrivit Nomenclatorului arhivistic din anul 1997, aprobat prin Decizia delegației permanente a Consiliului Județean Argeș nr. 5/1997, valabil în anul 2016, durata de păstrare a corespondenței a fost de 5 (cinci ani), iar acest document nu se mai regăsește în arhiva instituției noastre, fiind eliminat din arhivă potrivit dispoziței Legii arhivelor naționale nr. 16 din 2 aprilie 1996 (republicată)” – a precizat C.J. Argeș. Repetăm și subliniem: petiție în loc de sesizare (denunț).
O concluzie amară și totodată scandaloasă: nimeni nu mai știe nimic în privința memoriului depus de inginerul Sever Pahonțu! Și nimeni nu ne poate spune ce traseu a avut sesizarea depusă de acest muribund la Prefectură și la Consiliul Județean! Și nicio instituție a statului nu se sesizează în legătură cu aceste aspecte!

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (8) Misterul legat de memoriul inginerului Sever Pahonţu continuă: Prefectura spune că documentele n-au dispărut din arhivă, ci că au fost topite

Citește și Are pe conştiinţă Armand Chiriloiu, directorul Direcţiei Silvice Argeş – moartea ing. silvic Sever Pahonţu? (7) Familia decedatului, făptaşii şi instituţiile statului vor să îngroape cazul!


Sesizarea unui muribund!

De ce nu ne miră? Memoriul muribundului ing. silvic Sever Pahonțu, înregistrat ca petiție în loc de sesizare (denunț) a dispărut din arhiva instituțiilor statului fără să lase nici cea mai mică urmă! Redăm această sesizare:

Domnule Prefect al Județului Argeș,

Subsemnatul Pahonțu Sever Adrian, domiciliat în municipiul Curtea de Argeș, strada Râmnicu Vâlcea nr 6 bis, județul Argeș, inginer silvic la Ocolul Silvic Vidraru, formulez prezentul

MEMORIU

Prin care înțeleg să aduc la cunoștința dvs. în calitate de prefect al Județului Argeș, comportamentul domnului director al Direcției Silvice Argeș, inginer Armand Chiriloiu.
Sunt de profesie inginer silvic și lucrez din anul 2005 la Ocolul Silvic Vidraru, între anii 2006 – 2009 și 2011-2012 ocupând funcția de șef de ocol la Ocolul Silvic Șuici și respectiv Ocolul Silvic Vidraru.
În perioada în care am fost șef al Ocolului Silvic Șuici, am angajat un avocat pentru a apăra interesele ocolului în procesul cu Episcopia Argeșului care solicita retrocedarea sediului de ocol. În acest dosar am invocat excepția de neconstituționalitate a prevederilor art 31 aliniatele 3,4,7,8 și 9 din Legea 1/2000, iar Curtea Constituțională, prin decizia nr.602/20.05.2008 a admis excepția de neconstituționalitate.

„Pe inginerul Chiriloiu Armand îl cunoșteam deoarece, în anul 2008, acesta m-a contactat personal pentru ca prin intermediul soției mele, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș la acea dată, să intervin într-un dosar penal pentru ca soția sa, Chiriloiu Alina, inculpată în acel dosar să fie achitată”

În acest context, nu numai sediul Ocolului Silvic Șuici a rămas în patrimoniul ROMSILVA, ci și toate celelalte mijloace fixe și construcții din întreaga țară neretrocedate până la această dată.
În anul 2012 am fost schimbat din funcție prin demisie, așa cum s-a întâmplat și cu alți șefi de ocoale, ca urmare a schimbării Guvernului.
Domnul Armand Chiriloiu a fost numit director al Direcției silvice Argeș și în această calitate l-a numit pe inginerul Șerbănoiu Daniel – șeful Ocolului Silvic Vidraru. Pe inginerul Chiriloiu Armand îl cunoșteam deoarece în anul 2008, acesta m-a contactat personal pentru ca prin intermediul soției mele, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș la acea dată, să intervin într-un dosar penal (dosarul nr.614/216/2007 al Judecătoriei Curtea de Argeș) pentru ca soția sa Chiriloiu Alina, inculpată în acel dosar să fie achitată. Speța se referea la retrocedări abuzive a 10 ha de teren forestier în zona Piscu Negru de pe Transfăgărășan, care ajunseseră în proprietatea familiei Chiriloiu.
Evident că nu am dat curs solicitării domnului Chiriloiu, motiv pentru care acesta m-a amenințat că va avea grijă de mine. Chiriloiu Alina a fost condamnată de instanța de fond și de către instanța de apel la pedeapsa închisorii pentru saăvârșirea mai multor infracțiuni, însă, la Curtea de Apel, în recurs a fost achitată. După achitare, domnul Chiriloiu Armand m-a contactat din nou și mi-a spus: „ai văzut mă că se poate; lasă că mă ocup eu de tine”.
Ca urmare, din mai 2012, atât domnul Chiriloiu Armand cât și domnul Șerbănoiu Daniel, noul șef al Ocolului Silvic Vidraru, au început o campanie sistematică de denigrare și hărțuire a mea, cu scopul concret de a mă îndepărta definitiv din sistemul silvic.
Astfel, cu toate că am gradul profesional de inginer consilier silvic, de când domnul Șerbănoiu Daniel a venit la conducerea ocolului, în fiecare an am primit calificative de satisfăcător sau nesatisfăcător fără ca acestea să-mi fie aduse la cunoștință în termenul și modalitatea prevăzute de regulament.
Abuzurile au continuat, șeful de ocol făcându-mi nenumărate referate, iar directorul Direcției Silvice chemându-mă cam o dată la trei luni la comisia de disciplină a Direcției Silvice Argeș.
Începând cu anul 2012, mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatul care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contracrul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv, conform hotărârilor pe care le anexez prezentului memoriu.
De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu a formulat împotriva mea 5 plângeri penale și ca urmare a acestora mi-a suspendat contractul de muncă începând cu data de 14 octombrie 2014. Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și în baza hotărârii judecătorești am fost reintegrat în funcție începând cu data de 01.07.2015.

Citește și Memoriul „muribundului” inginer silvic Sever Pahonţu

„Pe fondul stresului, starea de sănătate mi s-a deteriorat, iar în lunile ianuarie și februarie 2016 am fost internat la spitalul Universitar de Urgență București pentru afecțiuni ale ficatului, hipertensiune arterială și diabet”

Văzând că nu au reușit să mă îndepărteze din sistem, directorul Direcției Silvice Argeș, împreună cu șeful Ocolului Silvic Vidraru au continuat să manifeste un comportament abuziv, să mă hărțuiască și să mă umilească la locul de muncă. Astfel, sunt trimis la marcări cu motocarul, având asupra mea ciocanul de marcat, în condițiile în care autoturismele stau în curtea ocolului, mi se eliberează delegație de marcare pentru o anumită perioadă, iar dacă într-una din zile nu merg la marcări pentru că plouă dar sunt la birou în acea zi și termin marcările în perioada înscrisă în delegație, mi se cere notă explicativă prin care să justific de ce nu m-am deplasat în acea zi în teren.
Din anul 2012 nu am primit calculator în dotare pentru întocmirea situațiilor cerute de fișa postului, colegilor fiindu-le interzis să-mi permită accesul la calculatoarele lor.
În luna octombrie 2015, am fost mutat forțat cu biroul în camera/magazia îngrijitoarei de ocol unde încălzirea nu funcționează corespunzător și unde sunt depozitate materialele de curățenie.
Pe fondul stresului, starea de sănătate mi s-a deteriorat, iar în lunile ianuarie și februarie 2016 am fost internat la spitalul Universitar de Urgență București pentru afecțiuni ale ficatului, hipertensiune arterială și diabet.
În timp ce mă aflam în concediu medical, respectiv în ianuarie 2016, am aflat că am fost evaluat cu calificativul nesatisfăcător și pentru anul 2015.
Continuând acțiunea concertată de îndepărtare a mea din sistemul silvic, conducerea Direcției Silvice Argeș pe baza referatului șefului Ocolului Silvic Vidraru mi-a adus la cunoștință că, începând cu data de 18 iulie 2017 îmi vor înceta raporturile de muncă din cauza desființării postului pe care îl ocup.
Odată cu această înștiințare, într-o bătaie de joc totală mi-a făcut cunoscută lista posturilor vacante, care de această dată cuprinde și postul de inginer silvic la Ocolul Silvic Șuici.
Aceasta nu este de fapt decât o altă manevră a directorului Direcției Silvice Argeș deoarece dându-și seama că măsura restructurării postului de la Ocolul Silvic Vidraru este nelegală intenționează să mă transfere la Ocolul Silvic Șuici, unde postul meu se va restructura ulterior, deoarece Ocolul Silvic Șuici și-a diminuat mult suprafața forestieră, prin retrocedări, astfel încât schema de personal va fi redusă în mod corespunzător.
Unul dintre criteriile ce sunt avute în vedere la restructurarea unui post este acela al obținerii calificativului nesatisfăcător timp de trei ani consecutiv, acesta fiind și motivul pentru care am fost evaluat nesatisfăcător, tocmai pentru a mă „încadra” în prevederile contractului colectiv de muncă.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (6). Cazul inginerului Florin Urluescu, un alt caz de abuz de funcţie al şefului Direcţiei Silvice Argeş, Armand Chiriloiu, asupra unui subordonat

„Nu este posibil ca într-un stat de drept, membru al Uniunii Europene, o persoană să fie hărțuită sistematic, să fie intimidată cu plângeri penale și sancțiuni disciplinare, să fie amenințată că-și pierde locul de muncă la vârsta de 57 de ani doar pentru că nu a vrut să intervină într-un proces, într-un cuvânt pentru că nu a vrut să săvârșească infracțiuni”

Vă mai aduc la cunoștință că deși sunt în perioada de preaviz, urmând să mi se desfacă contractul de muncă, mi s-au făcut în continuare referate de către șeful de ocol, astfel încât în data de 26 iulie 2016 am fost chemat în fața comisiei de disciplină a Direcției Silvice Argeș pentru o altă presupusă abatere disciplinară. Au fost situații când însuși consiliul de disciplină a hotărât în unanimitate de voturi nesancționarea subsemnatului, așa cum s-a întâmplar în data de 3.04.2014 conform înscrisului pe care îl anexez prezentului memoriu.
Nu este posibil ca într-un stat de drept, membru al Uniunii Europene, o persoană să fie hărțuită sistematic, să fie intimidată cu plângeri penale și sancțiuni disciplinare, să fie amenințată că-și pierde locul de muncă la vârsta de 57 de ani doar pentru că nu a vrut să intervină într-un proces, într-un cuvânt pentru că nu a vrut să săvârșească infracțiuni.
Domnul director al Direcției Silvice Argeș se comportă ca și cum direcția silvică ar fi moșia domniei sale, iar persoanele incomode sau neagreate de către dânsul sunt tratate în cel mai umilitor mod cu putință.
Închei cu speranța că această stare de lucruri va înceta pentru că maniera de lucru a domnului Armand Chiriloiu nu face cinste nici categoriei profesionale din care face parte și nici partidului al cărui membru este.
Pahonţu Sever

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (5) Prefectul Dragoş Predescu: „Dacă mâine primesc un memoriu precum cel al lui Sever Pahonţu, legea mă obligă să-l redirecţionez către instituţiile competente”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (4). Ştefan Lăzăroiu, fost politician, actual om de afaceri: „Eu zic că stresul este principala boală a noastră în ultimii ani”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...