# Atenție! Documentul incriminator a fost eliberat pe 3 octombrie 2018, cu două luni înainte de expirarea perioadei de consultare publică
# Jurnalul de Argeș a dezvăluit deja că vecinii de pe str. Gârlei au fost informați de consultarea publică cu doar câteva zile înainte ca aceasta să expire, în preajma Crăciunului
Ies la iveală alte amănunte care arată că a existat o consultare publică doar de faţadă în cazul viitoarei şi deja controversatei construcţii pe care familia Brănescu vrea să o ridice la pădure, pe strada Gârlei din Pitești, la nr. 74. E vorba de detalii care întăresc convingerea că vecinii din zona de case nu vorbesc deloc prostii când spun că Primăria le-a sabotat dreptul de a-şi exprima obiecţiile referitoare la noul bloc pe care beneficiarul îl vrea cu 4 etaje. Iată că temele în acest scenariu imobiliar erau deja făcute cu două luni înainte de încheierea așa-zisei consultării publice despre care vecinii spun că au fost anunțați cu câteva zile înainte de expirarea ei, în preajma Crăciunului.
Dovadă stă chiar un proiect din 3 octombrie 2018 privind „Decizia etapei de încadrare”, proiect ce poartă antetul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, elaborat ca urmare a cererii adresate de familia Brănescu privind planul: “PUD – Imobil locuinţe colective”, în municipiul Piteşti, str. Gârlei, nr. 74.
„Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, ca urmare a consultării autorităţilor publice participante în cadrul şedinţei Comitetului Special Constituit din data de 01.10.2018; în conformitate cu prevederile (…), în lipsa comentariilor motivate din partea publicului interesat, decide: Planul «PUD– Imobil locuinţe colective» , titular Brănescu Ion, Brănescu Maria și Brănescu Dorinel, nu necesită evaluare de mediu și nu necesită evaluare adecvată și se va supune adoptării fără aviz de mediu”.
În realitate, consultarea se încheia abia peste două luni
Doar că la data când APM avea în proiect să decidă cele de mai sus, consultarea publică pe care Primăria Piteşti a fost obligată să o facă nici măcar nu se încheiase.
„Cei afectaţi sau interesați de această investiție (…) pot exprima rezerve, formula observaţii sau sesiza probleme pertinente (…) înainte de elaborarea documentației. Publicul este invitat să consulte documentația și la sediul primăriei (…) în perioada 06.12.2018-27.12.2018”, se arată în anunțul postat anul trecut pe site-ul Primăriei Pitești și menținut și la această dată pe portalul instituției.
Amintim că vecinii viitoarei construcții au avut obiecții referitoare la regimul de înălțime a zonei încă de când au aflat că lângă casele lor, care au un regim de înălțime mic, se va ridica un imobil cu patru etaje. Potrivit declarațiilor acestora, cei în cauză au primit înștiințările că pot depune obiecții cu doar câteva zile înainte de expirarea intervalului în care aveau acest drept, în perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut, aşa că n-au mai apucat să-și exprime punctele de vedere. În urma scandalul iscat de nemulțumirile oamenilor, primarul Cornel Ionică și arhitectul-șef al Primăriei Pitești Cătălin Ghiță au promis că vor relua consultarea publică, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată. Luna trecută, proiectul pentru aprobarea PUD iniţiat pe primar a fost scos de pe ordinea de zi a CL Piteşti ca urmare a multiplelor semne de întrebare pe care le-a generat, în aşteptarea clarificărilor.
0 Comentarii