Web Analytics
scris marți, 29.08.2023

Halagian la primul meci pe banca Argeșului. Dobrin și momentele sale magice

Pe 29 august 1971, în etapa a doua a sezonului 1971-1972, Florin Halagian debuta ca antrenor pe banca echipei din Trivale. Acesta îl înlocuia pe Titus Ozon, fostul mare jucător intrând în conflict cu mai mulți jucători din lotul Argeșului.

Halagian la primul meci pe banca Argeșului. Dobrin și momentele sale magice

Ovidiu Ioanițoaia, trimisul ziarului Sportul despre meciul Argeșului cu Rapid: ”Atmosferă de mare derby la Piteşti: minge aruncată din avion, buchete de flori, tribune gemând de spectatori încă de la ora prânzului, pionieri salutând sosirea echipelor, în sfârşit, două galerii zgomotoase, crezând cu disperare chiar şi cele câteva sute de suporteri coborâţi din umbra podului Grant în şansa formaţiilor lor.

Cei care au motive de satisfacţie, încă din secunda 45 a primului minut, sunt susţinătorii formatei gazdă. Boc îl agaţă pe Dobrin, lovitură liberă de la 17 metri. Jercan execută prin dreapta zidului și se face 1-0. Tribunele iau foc, în vreme ce Rapid asemenea unui boxer trimis la podea din prima clipă, acuză lovitura, dezechilibrată și derutată.

Nu trec decât 12 minute, Dobrescu evadează pe dreapta, centrează, Boc, Lupescu și Dumitru admiră traiectoria balonului şi acelaşi Jercan, venit în fuleu, reia pe jos, în fundul plasei: 2-0 pentru FC Argeș! Jocul se înteţeşte. Gazdele domină, căci Dinu nu-şi găseşte nicăieri locul, în timp ce Dumitru pare mai degrabă preocupat de paza lui Dobrin şi Rapidul cedează, fără voia, centrul terenului, altădată spaţiul stăpânit cu autoritate de mijlocaşii giuleşteni.

Citește și Pitești: Femeie de 33 de ani beată la volan

Spre mijlocul reprizei, bucureştenii echilibrează confruntarea. Angelescu simte deodată gustul aventurii spre poarta lui Stan, dar Neagu, scăpat singur, perpendicular, şutează cu sete în… portarul argeşan. Până la pauză două mari ocazii, împărţite în mod egal, Radu I reia peste bară o excelentă centrare a lui Pigulea (min.31) şi Ivan II salvează providenţial bomba lui Angelescu, expediată din marginea careului mare (min. 43).

Începutul reprizei secunde numai este la fel de spectaculos, toată lumea părând mulţumită. Dobrin simte parcă nevoia evitării celui mai scurt drum către poartă, preferând un dribling în plus, spre dezamăgirea improvizatului antrenor Halagian, care se agită pe tușă de mama focului.

La o fază care nu anunța nimic, Rapid înscrie: Angelescu lucrează o minge pe stânga, înconjurat de mai mulţi violeţi ai lui FC Argeş, urmează o pasă înapoi spre Neagu care şutează cu violenţă, în dreapta lui Stan: 1-2 (min. 61). Frumosul spectacol de până acum începe să traverseze o perioadă de amorţeală. Piteştenii conduc ostilităţile, dar jocul lor şi-a pierdut mult din farmec şi eficacitate. După ce Radu ratează o mare ocazie în min. 62, Rapidul e la un pas de egalare, dar mingea pornită ca o ghiulea din bocancul lui Dumitru izbește bara. Cu opt minute înainte de final, o nouă pată de culoare pe paleta acestui meci zbuciumat, penalty pentru gazde la un fault comis de Boc asupra lui Dobrin. Delir în tribune, dar Dobrin trage direct în braţele lui Răducanu”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită