Web Analytics
scris miercuri, 21.12.2022

Guvernul va renunţa la compensarea de 50 de bani la carburanţi de la 1 ianuarie 2023

Executivul va renunţa la compensarea preţului la carburanţi de la 1 ianuarie 2023, conform unor surse ale Antena 3 CNN. Decizia oficială se va lua atunci când premierul Nicolae Ciucă se va întoarce din vizita pe care o face în Coreea.

Guvernul va renunţa la compensarea de 50 de bani la carburanţi de la 1 ianuarie 2023

Citește și: Taxă de poluare pentru centralele de apartament

Zilele trecute, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, spunea că o decizie privind păstrarea sau eliminarea subvenționării cu 50 de bani poate fi luată numai după o analiză atentă. Măsura este susținută de liberali, însă social-democrații nu sunt de acord cu renunțarea la compensare. Premierul Nicolae Ciucă anunța pe 29 septembrie că Guvernul prelungește perioada în care prețurile la carburanți sunt compensate cu 50 de bani până la sfârșitul anului.

Citește și: 33 de ani de la Revoluția din decembrie 1989

Decizia inițială de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani a fost luată la finalul lunii iunie 2022. Jumătate din această reducere este decontată de către stat și jumătate de distribuitori. Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită