Web Analytics

Guvernul se reuneşte astăzi pentru a adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă

de | 16.06.2020 08:59 | Politica si Administratie

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi prelungirea stării de alertă, au precizat surse guvernamentale, potrivit Agerpres.

Anterior deciziei, va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit programului premierului anunţat de Biroul de presă al Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a declarat referitor la acest subiect, duminică, faptul că decizia de prelungire a stării de alertă nu este “o decizie politică”, ci una fundamentată în baza unor evaluări.

“Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus: ″Înseamnă că nu va mai fi stare de alertă”.

 

foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii