Web Analytics
scris sâmbătă, 04.02.2023

Guvernul României a trimis al doilea control la OMV Petrom

Guvernul României a trimis un al doilea control la OMV Petrom. În urma acestei inițiative, Agenția Națională pentru Resurse Minerale a anunțat că ar putea fi luate măsuri şi sancţiuni împotriva companiei dacă se vor depista anumite nereguli, conform Realitatea.Net.

Guvernul României a trimis al doilea control la OMV Petrom

Citește și: Primarul din Bascov, operat  în Germania. „Credeam că am ceva la rinichi, dar mi-au găsit la inimă”

Totul vine după ce OMV a refuzat să plătească taxa de solidaritate țării noastre. Conform bazei de calcul a taxei de solidaritate și a profiturilor înregistrate de OMV Petrom în perioada 2018-2022, austriecii ar trebui să plătească la bugetul de stat al României peste 1,2 miliarde de lei, adică cel puțin 33% din media profiturilor impozabile generate în perioada 2018-2022.

Citește și: Accident în Argeș! Victime transportate la spital

OMV Petrom a obținut un profit net de 10,3 miliarde lei anul trecut, în creștere cu 260% față de anul precedent când obținuse doar 2,86 miliarde de lei. În raportul publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), compania precizează că se așteaptă să nu plătească taxa de solidaritate introdusă de Guvern (OUG 186/2022).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...