Guvernul pregăteşte noi programe de finanţare pentru antreprenorii români

de | 17.09.2022 16:16 | Actualitate, Bani europeni, Home

Guvernul pregăteşte noi programe de finanţare pentru antreprenorii români. Femeile pot primi până la 200.000 de lei dacă îşi deschid o afacere, iar fermierii pot primi chiar şi de trei ori subvenţia pentru culturile pe care le au.
Programul Femeia Antreprenor este un program prin care femeile din România, care vor să îşi deschidă o afacere, pot beneficia de fonduri garantate de stat de până la 200.000 de lei.

Citește și: Preţul lemnelor de foc ar putea fi plafonat de Guvern

“Este un program care va începe săptămâna viitoare şi este derulat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. Fondul Naţional de Garantare va garanta cu 80% cei 200.000 de lei, adică 160.000 de lei, creditele-punte care se acordă în cadrul acestui program. Este un program care funcţionează pe principiul decontării, adică firmele unde o femeie deţine cel puţin 50% din acţiuni, trebuie să aibă acea sumă de co-finanţare, dar şi de plată. Fondul Naţional de Garantare a semnat deja convenţii de garantare cu opt instituţii financiar-bancare. După ce se evaluează, dosarele se depun online, pe platforma imm.gov.ro, după care se analizează cererile de finanţare şi se emite acordul de finanţare. După aceasta, cei care au aport propriu, pot să suporte invesiţia respectivă, după care statul le returnează 100% suma de 200.000 de lei, iar dacă nu au aport propriu se acordă un credit-punte care va finanţa atât cheltuielile eligibile de 200.000 de lei, dar şi cheltuieli neeligibile, de exemplu taxa pe valoarea adăugată, care este suportată de instituţia financiar-bancară. Se acordă un credit-punte pe trei ani de zile, iar Fondul Naţional de Garantare va garanta pentru aceste firme, astfel încât să nu vină cu garanţii colaterale”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *