Web Analytics

Grupare prinsă că falsifica acte notariale pentru a scoate copii din țară cu procuri false

de | 20.01.2023 15:31 | Actualitate, Home

Polițiștii de frontieră din cadrul  Aeroportului Henri Coandă, au depistat mai multe persoane care au prezentat la control procuri notariale false pentru minorii pe care îi însoțeau.

Citește și: Banii donaţi de argeşeni pentru ucraineni s-au dus pe Apa Sâmbetei

„În cadrul cercetărilor s-a constatat că cei în cauză, părintii sau rudele copiilor, au apelat la diferite persoane care le-au procurat documentele respective. Aceștia aveau nevoie de acordul celuilalt părinte pentru a ieși cu minorul din țară și au motivat că nu știau despre faptul că documentele astfel obținute nu erau autentificate la notariat”, precizează Poliția de Frontieră, într-un comunicat de presă.

Citește și: Cazul elevei otrăvite cu dezinfectant de către o colegă. Explicaţie hilară a directoarei: „A fost un joc, o prostie, (…) a vrut să facă un experiment”

Demersurile făcute de polițiștii de frontieră au identificat mai multe persoane care se ocupau cu falsificarea înscrisurilor oficiale. Persoanele respective identificau și racolau clienți, care aveau nevoie de astfel de documente, se prezentau cu calitate oficială și le emiteau documente false, în schimbul unor sume de bani între 150 și 500 de lei.

Trei persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 43 si 63 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă instituirea măsurii preventive a controlului judiciar.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *