Web Analytics

Cazul elevei otrăvite cu dezinfectant de către o colegă. Explicaţie hilară a directoarei: „A fost un joc, o prostie, (…) a vrut să facă un experiment”

de | 18.01.2023 16:08 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Spune prof. Elena Odă (foto), cea care conduce Școala Gimnazială ”Matei Basarab” din Pitești, unde a avut loc incidentul

Școlile din Argeș ies din nou în evidență cu… situații nedorite. Recent, Prefectura Argeș a făcut cunoscut raportul activității comisiei de control în unitățile de învățământ din județ, iar ceea ce a atras atenția a fost un incident petrecut între două minore, la Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești. Mai exact, în octombrie, anul trecut, o elevă de 12 ani i-a pus unei colege dezinfectant în sticla cu suc. Aceasta a băut din sticlă, s-a simțit rău, iar la scurt timp a fost transportată cu salvarea la Spitalul de Pediatrie, unde i s-au făcut analize, fără a fi nevoie de spitalizare.

Întregul incident ar fi avut loc din răzbunare, pentru că ambele eleve plăceau același băiat. În același timp, directoarea școlii, Elena Odă, ne-a declarat că totul a fost o glumă și că, de fapt, eleva a vrut să facă un experiment, în speranța că sucul va face spumă și că eleva o să se ude pe haine. Totul pentru amuzament. Cu sau fără confirmarea directoarei că incidentul ar fi pornit dintr-o ceartă pe un băiat, adevărul se află undeva la mijloc.

Citește și Tineri prinși în timp ce aruncau chiștoace pe jos, în Pitești, în loc să fie la școală

„A fost o glumă pe care fetița de 12 ani nu a conștientizat-o”

„Ceea ce s-a petrecut la noi în școală este un incident mai vechi, de la finalul lunii septembrie, începutul lui octombrie. Dar acum s-a vorbit despre asta pentru că s-a interesat presa. S-a făcut un raport la Prefectură, presupun, vizavi de activitatea Poliției de Siguranță Școlară și atunci s-a afirmat și lucurul acesta, că a fost un incident. O fetiță nu și-a dat seama de gestul pe care îl face și asta a fost. Fetele sunt bine acum. A fost nevoie de consiliere pentru amandouă ca să nu se înțeleagă gestul. Totul a fost o glumă, nu a fost din cauza vreunui băiat, așa cum s-a mai scris. A fost o glumă pe care fetița de 12 ani nu a conștientizat-o. Eu am discutat cu cele două fete, iar cea care a pus dezinfectant în sticla cu suc nu și-a dat seama de riscuri. Când a venit salvarea, fetița care a făcut gestul a amuțit de spaimă, de situație. La 12 ani, vă dați seama. Acum e totul în regulă, dar a fost o situație, un joc, o prostie, chiar nu știu cum să o numesc. Copiii nu conștietizează riscurile. A crezut că face spumă și că o să se ude pe haine. Ei mai fac la chimie tot felul de experimente de genul acesta și mă gândesc că, na,… deci, totul a fost o glumă”, ne-a transmis Elena Odă, directorul școlii.

Citește și Eleve de la liceul din Ştefăneşti au băut şi s-au bătut într-un hotel din Polonia

Eleva care a băut sucul avea probleme de sănătate

Directoarea ne-a mai declarat că fata care a băut din sucul otrăvit era cunoscută cu probleme medicale, iar toată lumea s-a alertat mai mult din cauza faptului că substanțele din dezinfectant i-ar fi putut agrava starea de sănătate.
„Fetița care a băut din sticla de suc era foarte sensibilă, adică avea niște probleme de sănătate. A fost luată imediat cu salvarea, i s-au făcut analize, dar nu a fost nicio problemă gravă, pentru că la noi dezinfectanții de pe holuri, cei recomandați de Ministerul Sănătății, sunt pe bază de alcool. Deci nu conțin biocidele care să dăuneze”, a încheiat Elena Odă.
Oamenii legii au început cercetările sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă, dar având în vedere că eleva care a comis fapta este minoră, nu poate răspunde penal.

Citește și „Fata mea este traumatizată! În continuare este şicanată la şcoală!”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *