Web Analytics
scris vineri, 28.07.2023

Grigore Turda – FC Argeş: „Avem cel mai bun lot din Liga a doua, dar nu trebuie să fim relaxaţi”

Ce te-a determinat să continui la FC Argeș, având în vedere că majoritatea colegilor tăi care au jucat în Liga I au plecat?

– În primul rând, am contract în continuare cu FC Argeș pentru încă un an de zile. Știu că au fost ceva discuții în privința unui transfer, dar deocamdată nu s-a ajuns la o înțelegere cu clubul și până la urmă o să rămân aici să pun umărul la promovare.

Grigore Turda – FC Argeş: „Avem cel mai bun lot din Liga a doua, dar nu trebuie să fim relaxaţi”

Care este obiectivul tău personal pentru următorul sezon competițional?

– 100% să promovăm în Liga I. Nu se pune problema de altceva. În primul rând să prindem play-off-ul și după aceea să promovăm.

Cum comentezi înfrângerile din aceste meciuri amicale, unele mai dureroase?

– Da. A fost o perioadă de încărcătură pentru noi, jucătorii, a fost o perioadă grea, dar nu cred că sunt atât de concludente acele meciuri amicale. După părerea mea important a fost jocul, și nu rezultatul. Asta am urmărit noi și cred că de la meci la meci jocul a arătat tot mai bine. Poate că a fost mai bine să ni se întâmple asta în meciurile amicale, și nu în cele oficiale, ca să învățăm ceva din ele, să nu mai repetăm greșelile care s-au făcut și să câștigăm atunci când se joacă pe puncte.

Citește și FC Argeș bate la Mioveni, cu 1-0, într-un amical în familie

„O să câștigăm cu valoarea juniorilor, față de celelalte echipe”

Care este atmosfera în cadrul lotului având în vedere că sunt mulți nou-veniți la echipă?

– Vă dați seama că trebuie să lucrăm la formarea unui grup, pentru că știți foarte bine ce a fost anul trecut la noi. Acum situația stă diferit, plus băieții care au venit, care sunt jucători de caracter și noi cei mai vechi trebuie să-i ajutăm să se integreze cât mai repede, să formăm relațiile de joc și să formăm acel grup care este foarte important.

Cum este colaborarea, activitatea cu noul antrenor Alexandru Pelici?

– Mie mi se pare un antrenor foarte bun, nu am mai colaborat cu dânsul. Știu că atunci când l-am avut ca adversar aveam tot timpul meciuri dificile, când jucam împotriva echipelor dânsului. Deocamdată, tot ceea ce facem, ideile de joc mi se par că sunt super ok, gândește foarte bine fotbalul și am mare încredere în el și în staff-ul dânsului.

Cum s-au adaptat juniorii care au fost promovați la echipa mare?

– Este un pas destul de greu și delicat pentru un junior să treci de la acest nivel la seniori. Liga a doua nu este un campionat ușor, o să fie mai mult luptă fizică decât au avut ei la juniori, dar ei au o calitate foarte bună, toți cei nou-veniți și cred că o să facem diferența prin aspectul acesta, pentru că o să câștigăm cu valoarea juniorilor, după părerea mea, față de celelalte echipe.

Citește și Încă un transfer la FC Argeș, al 16-lea! Bun venit, Bogdan Lazăr, de la Academia lui Hagi!

„Va fi o luptă de anduranță”

Apropo de celelalte echipe, cum vezi lupta pentru accederea în play-off, lupta pentru promovare din acest sezon?

– Va fi o luptă de anduranță. Din ce se vede din exterior, sunt câteva echipe care au făcut transferuri importante cu câțiva jucători experimentați, dar sunt convins că o să fie și surprize, campionatul o să fie lung și probabil echipa cea mai pragmatică o să fie acolo sus.

Ce șanse are FC Argeș înaintea începerii campionatului de a promova direct?

– Nu știu să vă spun în procente șansele. După părerea mea, cred că avem cel mai bun lot din Liga a doua, dar nu trebuie să fim relaxați din cauza aceasta. Cred că la fel de bine putem promova la pas și la fel de bine putem avea emoții la play-off. Important este să îmbinăm toate acestea, calitatea jucătorului, grupul, dăruirea, să nu fie probleme în afara echipei, ca să zic așa, să avem liniște și, dacă toate vor fi așa cum trebuie, eu zic că nu vom avea emoții.

Citește și FC Argeș a mai perfectat o achiziție

„Este bine că nu jucăm cu contracandidate la promovare în primele două-trei etape

Cum vezi programul începutului de campionat?

– Sunt meciuri ca oricare alt meci. Până la urmă sunt trei puncte puse în joc. Nu știu foarte multe despre celelalte echipe. Este foarte important începutul de campionat și pentru moralul nostru. Cred că după primele etape o să ne închegăm și noi mult mai mult, o să formăm relațiile de joc și poate că este bine că nu jucăm cu contracandidate la promovare în primele două-trei etape, pentru că în perioada aceea am putea să ne legăm mult mai bine.

Crezi că va conta faptul că meciurile de acasă nu se vor mai juca la Pitești?

– Atâta timp cât vom avea susținerea suporterilor, nu cred că se va cunoaște diferența, pentru că și stadionul din Mioveni este unul cu un teren bun calitativ, tribunele sunt aproape de teren și, dacă vin câteva mii de suporteri, ai impresia că sunt mult mai mulți decât ai avea la Pitești, pentru că la Pitești este acea pistă pentru atletism unde, dacă erau 10.000 de suporteri, aveai impresia că erau mult mai puțini. Cred că dacă vom avea susținerea fanilor, nu se va cunoaște acest aspect.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal la FC Argeş: „Sută la sută, FC Argeş va promova direct în Liga I. Nici nu se pune altfel problema”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *