Web Analytics
scris miercuri, 12.10.2022

Greva generală de la fabrica din Mărăcineni a luat sfârşit, dar negocierile continuă

Greva generală de la firma TFM Metal Industry din comuna Mărăcineni, declanșată pe 8 septembrie, a luat sfârșit după 20 de zile (lucrătoare) de proteste. Salariații – majoritatea femei – și-au reluat munca, deși rezultatele negocierilor nu sunt prea clare.

Greva generală de la fabrica din Mărăcineni a luat sfârşit, dar negocierile continuă

Viorel Ungureanu: „Au hotărât să se întâlnească și pe 17 octombrie”

Luni, 10 octombrie, au avut loc noi discuții în comisia de negocieri. Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Automobile Dacia, sindicat la care sunt afiliați cei mai mulți dintre salariații acestei fabrici de componente auto, ne spunea că părțile n-au ajuns la concluzii finale. ”Au hotărât să se întâlnească și pe 17 octombrie, în ideea de a finaliza contracul colectiv de muncă. Nu știm dacă vor fi majorate salariile. S-ar putea să nu crească deloc și să trebuiască să ne întâlnim și la anul. Să știți că rezultatele acestei greve aparțin membrilor organizației de sindicat (lider, Ancuța Vilău – n.n.), nu nouă, celor de la Dacia. Noi ne-am ocupat să fie respectat cadrul legal. În orice caz, să se rețină: greva a luat sfârșit, dar negocierile continuă”.

Citește și Grevă generală la o fabrică din Mărăcineni din cauza salariilor de mizerie

Citește și Viorel Ungureanu, cu noutăți despre grevă: ”I-am anunțat printr-un mail și pe acționarii din Italia, ca să ne asigurăm că situația este cunoscută”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *