Web Analytics

Viorel Ungureanu, cu noutăți despre grevă: ”I-am anunțat printr-un mail și pe acționarii din Italia, ca să ne asigurăm că situația este cunoscută”

de | 15.09.2022 17:00 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Astăzi, 15 septembrie, a fost a șasea zi (lucrătoare) de grevă generală la firma TFM Metal Industry din comuna Mărăcineni.  Grevă declanșată – vă reamintim – în special din cauza nemulțumirilor legate de salarii, prea mici în raport cu munca depusă.

Citește și: Grevă generală la o fabrică din Mărăcineni din cauza salariilor de mizerie

Prin urmare, și astăzi, în curtea respectivei fabrici de componente auto au fost prezente doar câteva persoane, care fac parte din comitetele de grevă, restul angajaților, membri ai Sindicatului Automobile Dacia, rămânând acasă. (Decizia privind prezența a fost luată – în acord cu sindicatul – pentru zilele de marți, miercuri și joi).

Imagine de la a doua zi de grevă generală

Despre noutățile privind acest conflict de muncă ne-a vorbit astăzi Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Automobile Dacia, cel care se află permanent alături de protestatari. ”Noi ne așteptam ca, după declanșarea grevei, să nu se întâmple nimic o săptămână și ceva. Credem că o rundă de negocieri va avea loc săptămâna viitoare. În orice caz, i-am anunțat printr-un mail și pe acționarii din Italia, ca să ne asigurăm că situația este cunoscută. Din cauza acestui conflict, în fabrică, posibilitatea de a produce este limitată. Și vin presiuni din ce în ce mai mari de la clienți, care își văd diminuate comenzile” – ne-a precizat domnul Viorel Ungureanu.

Cum spunem, greva generală a fost declanșată pe o perioadă nedeterminată, oamenii fiind deciși să nu renunțe la drepturile lor.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *