Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

de | 1.12.2021 23:08 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro.

Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA: “PNRR-ul pe Sănătate, găsit cu greu pe un stick care fusese dat altei instituţii”

Premierul Kyriakos Mitsotakis a spus că decizia de a implementa măsura anunţată pe 30 noiembrie l-a „chinuit” personal, dar este necesară pentru „protecţia concetăţenilor noştri”.

„Nu este o pedeapsă”, a spus Mitsotakis. „Aş spune că este o taxă de sănătate”, a adăugat el, explicând că guvernul va folosi banii încasaţi din amenzi pentru a finanţa spitalele Greciei care luptă împotriva pandemiei de virus Wuhan.

Citește și: Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

„Cei peste 60 de ani care nu au fost vaccinaţi vor trebui să facă o programare până pe 16 ianuarie, altfel li se va aplica o amendă de 100 de euro”, a spus premierul, potrivit GreekReporter.com. „Amenda va fi emisă de Autoritatea pentru Venituri Publice (AADE), iar aceşti bani vor fi încasaţi într-un fond special care va finanţa spitalele noastre”.

Citește mai departe pe epochtimes-romania.com

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș
Acum! Incendiu puternic la o casă din Argeș

Un incendiu puternic a izbcunit în urmă cu puțin timp la o casă din comuna Valea Mare Pravăț. Incendiul s-a manifestat la acoperișul locuinței si la o camera de centrală. Pentru alimentarea cu apă, la locul interventiei se depladează încă o autospecială de stingere cu...

Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății
Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății

La Municipalul câmpulungean nu se mai poate face nicio operație sau altă procedură medicală care presupune anestezie, după ce unul dintre medicii de Terapie Intensivă a fost detașat forțat la Județean, iar celălalt a intrat în izolare, având și ceva probleme de...