Web Analytics
scris miercuri, 01.12.2021

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro.

Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA: “PNRR-ul pe Sănătate, găsit cu greu pe un stick care fusese dat altei instituţii”

Premierul Kyriakos Mitsotakis a spus că decizia de a implementa măsura anunţată pe 30 noiembrie l-a „chinuit” personal, dar este necesară pentru „protecţia concetăţenilor noştri”.

„Nu este o pedeapsă”, a spus Mitsotakis. „Aş spune că este o taxă de sănătate”, a adăugat el, explicând că guvernul va folosi banii încasaţi din amenzi pentru a finanţa spitalele Greciei care luptă împotriva pandemiei de virus Wuhan.

Citește și: Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

„Cei peste 60 de ani care nu au fost vaccinaţi vor trebui să facă o programare până pe 16 ianuarie, altfel li se va aplica o amendă de 100 de euro”, a spus premierul, potrivit GreekReporter.com. „Amenda va fi emisă de Autoritatea pentru Venituri Publice (AADE), iar aceşti bani vor fi încasaţi într-un fond special care va finanţa spitalele noastre”.

Citește mai departe pe epochtimes-romania.com

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...