Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) pe sectorul Sănătate a fost găsit cu multă dificultate de ministrul interimar, Cseke Attila, pe un stick care fusese dat altei instituţii, a declarat vineri seara, la Digi24, actualul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Citește și: Nori negri imobiliari se adună deasupra Primăriei Piteşti

„M-am întâlnit cu domnul ministru Cseke. Chiar şi dânsul când a venit ca ministru interimar la Ministerul Sănătăţii a găsit cu foarte mare dificultate partea din PNRR legată de sectorul de Sănătate. A trebuit să facă investigaţii, nu exista în Ministerul Sănătăţii fizic, în format electronic”, spune, vineri, la Digi24 Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a povestit că PNRR-ul pe sectorul Sănătate era „doar pe un stick”, ceea ce dovedeşte lipsa de transparenţă din instituţie.

„Era doar pe un stick care fusese dat altei instituţii. PNRR era pe un stick şi lucrul acesta reflectă, de fapt, lipsa de trasparenţă. PNRR-ul ăsta funcţionează ca un tot. Ştiţi ce se întâmplă? Dacă cineva, unul dintre implementatori, nu-şi face treaba, totul se blochează. Dacă nu-şi face (treaba – n.r.) Mediul, se blochează şi Sănătatea.

Citește și: 40.000 de sindicaliști din MAI, polițiști și personal contractual, cer respectarea legii de către Guvern și Parlament

Dacă nu-şi face Sănătatea, se blochează şi Agricultura. Lucrurile astea trebuie să funcţioneze şi din păcate în Ministerul Sănătăţii – şi nu e niciun fel de acuză – n-a existat transparenţă. Am discutat cu funcţionarii şi ei au avut acces foarte, foarte târziu, abia după ce a reuşit domnul ministrul Cseke să dea de PNRR, de informaţiile necesare şi să înceapă să lucreze”, a mai spus actualul ministrul al Sănătăţii.