Web Analytics

Gigi Becali, din nou în atenția FRF. „Am văzut meciul Voluntari – Mioveni! Arbitru a fost o femeie cu sânii în vânt pe teren”

de | 7.05.2023 11:28 | Actualitate, Home, Sport

FRF a anunțat prin intermediul unui comunicat oficial că va sesiza Comisia de Disciplină și Etică, după ce Gigi Becali a spus că arbitrul Iuliana Dumitrescu „a fost cu sânii în vânt” la meciul FC Voluntari – CS Mioveni. Astfel, finanțatorul echipei FCSB riscă să primească o nouă amendă din partea FRF în decursul a doar câteva zile.

Citește și: Primarul din Pitești a alergat la maraton în tricolul Barcelonei. „Este și o palmă pentru băieții de la FC Argeș”

Finanțatorul FCSB a fost sancționat cu suma de 5.000 de lei, după ce a oferit mai multe declarații dure cu privire la deciziile arbitrilor. La scurt timp Gigi Becali a oferit o nouă declarație incredibilă, de data aceasta despre arbitrul Iuliana Demetrescu. „Am văzut meciul Voluntari – Mioveni! Arbitru a fost o femeie (n.n. Iuliana Demetrescu), cu sânii în vânt pe teren! Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia! Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Știu, așa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem și noi așa? Du-te la fotbal feminin”, a declarat Gigi Becali, pentru ProSport.

Citește și: Argeș. A filmat în timp ce își amenința soția de față cu copilul și a postat imaginile pe internet 

FRF a sesizat Comisia de Disciplină și Etică, deoarece declarațiile lui Gigi Becali au fost considerate cu „potențial de promovare a discriminării”: „Administrația FRF a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali în data de 5 mai 2023 și, prin Secretarul General Radu Vișan, va sesiza Comisia de Disciplină și Etică. Prin demersul administrației federale se va solicita efectuarea verificărilor necesare, prin raportare la dispozițiile din Regulamentul Disciplinar al FRF, cu privire la faptele considerate de natură a afecta imaginea fotbalului și având potențial de promovare a discriminării. Federația Română de Fotbal dezaprobă total un asemenea comportament și astfel de declarații care nu sunt demne de a fi reproduse, reafirmându-și principiul de zero toleranță pentru discriminarea de gen. FRF susține egalitatea de șanse și promovează activ implicarea femeilor în toate palierele activității fotbalistice, inclusiv prin promovarea meritorie în roluri de răspundere”, se arată pe FRF.ro.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole