Web Analytics
scris miercuri, 31.01.2024

Gheorghe Badea, alături de un partener, donează Piteştiului opt hectare de teren!

Condiția este construirea unui mare sens giratoriu pe Calea Drăgășani și a unei centuri-bulevard, care să facă legătura cu DN 65
Gh. Badea: „După ’90, la Pitești, totul s-a construit într-un hal de imbecilitate de nedescris!”

Pentru bugetul Piteștiului din acest an a fost luată în calcul și partea de proiectare a unei viitoare investiții pe Calea Drăgășani. Primarul Cristian Gentea ne spunea în conferința de presă de săptămâna trecută că acolo se intenționează amenajarea unui mare sens giratoriu, dat fiind faptul că cineva din mediul privat a propus în acest sens o donație de opt hectare de teren.

Gheorghe Badea, alături de un partener, donează Piteştiului opt hectare de teren!

Gentea: „Tot traficul de mașini spre Slatina n-are ce să mai caute prin Pitești”

„De aia am și introdus proiectarea în buget, pentru că e și o condiție acolo, ca în trei ani să ne apucăm de treabă; altfel, donația dispare. Ne-apucam până acum numai că drumul respectiv care unește Calea Drăgășani – Victor Slăvescu – cu DN 65 este propus cu patru benzi de circulație, ceea ce ar fi foarte bine. Cu un giratoriu mare în Calea Drăgășani, care să preia și, vă dați seama, tot traficul de mașini spre Slatina n-are ce să mai caute prin Pitești. Mai este, însă, un privat cu care tot încerc să iau legătura, la ieșirea pe DN 65, care nu este de acord cu a dona suprafața la domeniul public și, în condițiile astea, am rămâne cu doar două benzi de circulație. Și avem discuții și cu Ocolul Silvic, pentru a lărgi strada Victor Slăvescu” – a declarat primarul.

Citește și Cazul avocatului piteştean reţinut 24 ore de DNA şi apoi eliberat. Avocatul Bogdan Dorcea: Denunţătoarea lui Alin Anton antamase discuţii şi cu alţi avocaţi”

Partener de… donație: Dan Bircină. „Eu am cumpărat acolo teren, el a cumpărat, iar la Cadastru ne-am găsit vecini”

Cine este, însă, persoana privată care vrea să facă această donație – probabil cea mai mare de până acum – către domeniul public al municipiului Pitești? Ne-am interesat și am aflat. Este vorba despre cunoscutul om de afaceri Gheorghe Badea.
„M-am asociat cu un alt întreprinzător pentru treaba asta. De acolo, din Calea Drăgășani, vrem să se creeze un bulevard pe patru benzi de circulație către DN 65, să iasă acolo, la Europa, sau cum îi zice, să iasă la drumul către autostradă. Ce va însemna asta? Tot Papuceștiul (Trivale), tot ce vine de la Vedea, de la Drăgășani, toate satele, în loc să mai intre în Pitești și s-o ia spre autostradă, o vor lua pe centura aia – că va fi un fel de centură – și nu vor mai aglomera orașul. Plus scurtare de timp, de spațiu, de benzină” – ne-a explicat Gheorghe Badea.
Partenerul de… donație al d-lui Badea este un anume Dan Bircină, un om descris ca foarte inteligent, cu care e vecin de proprietate.
„Acum locuiește în București, dar a copilărit, cu familia, pe aici. Cum l-am întâlnit? Eu am cumpărat acolo teren, el a cumpărat, iar la Cadastru ne-am găsit vecini. Apoi, eu aveam nevoie să fac drumul ăsta, el avea nevoie, am dat mână cu mână și cu asta basta” – ne-a spus omul de afaceri din Pitești.

Citește și Alpinistul Teo Vlad a escaladat Kilimanjaro alături de sportivi cu dizabilități

„Sunt străzi în care nu intră două mașini mici, nu mai vorbesc de Pompieri, de mașinile de la Gunoaie, de salvări”

Gheorghe Badea a condiționat, însă, oferta cu acel termen limită de trei ani: „Păi, nu e logic? Dacă ei n-o fac, eu îmi pierd terenul și nu mai pot nicio roabă să duc spre terenul meu… Trebuie, deci, să ajung pe acest bulevard”. L-am întrebat în acest context pe dl Badea dacă intenționează să mai investească în acea zonă. Ne-a răspuns că în viitor unii ar investi acolo, dar într-un mediu civilizat, cu străzi largi, nu cum sunt la Pitești.
„E vreun cartier în Pitești făcut modern din punct de vedere urbanistic?! Durerea e că, după ’90, totul s-a construit într-un hal de imbecilitate de nedescris! Sunt străzi în care nu intră două mașini mici, nu mai vorbesc de autospecialele de Pompieri, de mașinile de la Gunoaie, de salvări, de alte minuni! Dar ăștia suntem!” – a răbufnit Gheorghe Badea.
Omul de afaceri a constatat însă și lucruri pozitive făcute în ultimul timp la Pitești, mai ales la intrările și ieșirile din oraș, faptul că nu mai sunt permise construcții pe trotuare, apreciază Polivalenta și Bazinul Olimpic, îi plac parcurile din Lunca Argeșului și din Ștrand, ba chiar are o idee cu Teatrul de Vară de acolo: „Acolo trebuie să mutăm centrul spiritual al orașului, de distracție și de delectare. Să facem tot felul de evenimente culturale”.

Citește și AOA Argeş acuză ADR Sud-Muntenia de discriminare la finanţarea IMM-urilor din Argeş cu fonduri UE

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *