Web Analytics
scris joi, 30.11.2023

Gh. Păun de la Argeş

De la N. Iorga încoace, niciun academician român nu a acordat atâtea eforturi spirituale și financiare propășirii valorilor neamului său. Nu doar prin revista sa „Curtea de la Argeș”, cât și prin volumele ce apar ca suplimente ale revistei. Într-un ritm deosebit. Recent, a apărut, în Biblioteca Revistei „Curtea de la Argeș”, volumul cu numărul 37, intitulat „Alte 77 de editoriale”.
De remarcat că absolut nicio revistă din țară nu s-a putut și nu se poate lăuda cu un asemenea număr, chiar dacă unele îi calcă, timid, pe urme.
Când îl știi ocupat (sufocat!) cu Urmuz, vezi că acad. Păun e preocupat, cu argumente, de resuveranizare! Din păcate, prea puțini oameni de inteligența, moralitatea și patriotismul academicianului Păun din Curtea de Argeș are România!

Gh. Păun de la Argeş

Citește și Proiectul Conservation Carpathia despre Munții Făgăraș, premiu important în Germania

Citește și Povestea colecţionarului de costume populare din Muscel. „Am reuşit să salvez o parte din identitatea noastră”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...