Web Analytics

Ion Georgescu, secretar executiv PSD Argeş: „Reducerea TVA la produsele româneşti poate contribui la oprirea depopulării satelor”

de | 16.05.2019 14:23 | Politica si Administratie

Recent a fost semnat acordul pentru reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele românești. Acordul a fost semnat la sediul Ministerului Agriculturii de către Asociaţia Bio România şi Federaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc în cadrul unei întâlniri de consultare a sectorului de produse bio şi tradiţionale româneşti.

E un semnal politic în favoarea producției și consumului autohton

Pe de-o parte, reducerea TVA la aceste produse reprezintă un semnal politic în favoarea producţiei şi consumului produselor agroalimentare româneşti de calitate şi va permite accesul unei categorii mai mari de consumatori din România la produse alimentare cu calitate certificată şi atestată.
„Pe de altă parte, este o măsură care poate contribui la oprirea depopulării satelor româneşti şi care pune bazele certificării produselor agroalimentare după sisteme de calitate voluntară, generând produse eligibile pentru promovare cu finanţare europeană, asigurând în acest fel posibilitatea producătorilor români de a concura cu produsele multinaţionalelor. Este un pas în deplin acord cu politica fiscală a PSD, care a redus TVA la alimente de la 24% la 9% şi TVA generală la 19%, măsuri menite să însănătoşească economia naţională. Un alt proiect al Ministerului Agriculturii, cel de înfiinţare a reţelei de magazine cu produse româneşti «Unirea», reprezintă un alt semnal cu privire la intenţia clară a PSD şi a Guvernului de a proteja şi sprijini producătorii autohtoni”, ne-a declarat Ion Georgescu, secretar executiv al PSD Argeş.
Adriana Pantazi

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii