Web Analytics

George Caval, preşedintele CCIA: „Agricultura, turismul, IT-ul şi serviciile pot cotrabalansa dependenţa de industria auto”

de | 2.05.2018 15:54 | Economie

12 CavalUn investitor străin, unul nou, își va deschide prima fabrică din România în Argeș în CTPark Pitești. Vestea bună este că vom avea o investiție cu totul nouă aici, veste neutră, dacă pot spune așa, este că e vorba tot de industria auto, ceea ce va crește gradul de dependență a economiei locale și a județului în ansamblul său de această industrie.

Despre această dependență, dar și despre cum ar putea fi ea contrabalansată, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, George Caval, ne-a declarat: „Un jucător nou pe piața auto e un lucru bun, înseamnă noi locuri de muncă în primul rând. E adevărat că Argeșul este într-o proporție importantă un pol al industriei auto, dar cred că această dependență de industria auto poate fi contrabalansată. Un exemplu este acest târg de utilaje agricole, pe care l-am deschis astăzi (n.r. – joi, 26 aprilie) și care spune că agricultura este un domeniu economic în care mai sunt multe de spus în Argeș. De asemenea, turismul este departe de potențialul său real, doar că aici e nevoie de implicarea autorităților pentru realizarea infrastructurii necesare unui turism performant și de calitate. La acestea aș mai adăuga domeniul IT și cel al serviciilor, pentru amândouă fiind foarte mult spațiu de dezvoltare în Pitești și în județ. Veți vedea și că, în momentul în care autostrăzile spre Sibiu și Craiova vor fi gata, Piteștiul va deveni mult mai atractiv și pentru alte ramuri economice. În concluzie, în primă fază, agricultura, turismul, IT-ul și serviciile pot reduce din dependența de industria auto”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii