Web Analytics

Generalul Charles de Gaulle a vizitat municipiul Piteşti

de | 2.02.2017 15:32 | Cultură

8 011968, mai 17. Municipiul Piteşti a fost vizitat de preşedintele Franţei, generalul Charles de Gaulle (1890-1970).

A fost înfiinţat în Piteşti un Obor de vite

1840. A fost înfiinţat în Piteşti, cu aprobări superioare, un Obor de vite, urmărindu-se stimularea creşterii şi comercializării animalelor.

Demolări în centrul Piteştiului

1969-1970. Demolări în perimetrul central al municipiului Piteşti, fiind demolate, pentru reconstrucţia aşezării, mai multe clădiri de la sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX (Hotelul Bristol, strada Victoriei, Casele Broşteanu, Paraschiv, Tatomir, Steriade, mici magazine, diverse instituţii).

Deschiderea Institutului de Subingineri Piteşti

1969, octombrie 1. Deschiderea la Grupul Şcolar al Uzinei Dacia Colibaşi a Institutului de Subingineri Piteşti, subordonat iniţial Politehnicii din Bucureşti, prorector Suzana Gâdea, transferat, în anul următor, la Piteşti, primul decan Gheorghe Poţincu, astăzi Facultatea de Medicină şi Tehnologie, Universitatea din Piteşti.

Bombardament german asupra Piteştiului

Avioanele germane au bombardat oraşul Piteşti, pe 12 noiembrie 1916. În urma atacului s-au înregistrat şase răniţi şi importante pagube materiale. Ca să evite distrugerile urbane şi pierderile de vieţi omeneşti, primarul Alexandru Fostiropol a acceptat ca Piteştiul să fie ocupat de trupele germane. În acelaşi an, pe 18 noiembrie, primăria a fost devastată de trupele nemţeşti, o bună parte din arhiva instituţiei fiind arsă.

Inaugurarea Complexului Hidroenergetic Argeşul Mare

La 9 decembrie 1866 are loc inaugurarea, la cel mai înalt nivel de reprezentare naţională a Complexului Hidroenergetic Argeşul Mare, pe şantiere, mulţi constructori din Piteşti. Lucrările au fost executate de Întreprinderea de Construcţii Hidrotehnice, Sucursala Argeş, iniţial specialişti veniţi de la Bicaz.

A fost inaugurată Şcoala Comercială din Piteşti

1899, octombrie, 3. A fost inaugurată Şcoala Comercială din Piteşti. În primul an s-au înscris 41 de elevi, iar profesorii care proveneau de la Liceul I.C. Brătianu s-au angajat să predea gratuit. La 1 aprilie 1906, şcoala a fost trecută în bugetul statului.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620,  memento” de Petre Popa)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii