Gecor are spor…. Firma fostului senator PSD Cătălin Voicu a cotropit Argeşul cu lucrări de contrucţii

de | 27.11.2013 21:31 | Actualitate

Una dintre firmele cu mare trecere la primarii din Argeş este controversata Gecor, societatea înființată de fostul senator PSD Cătălin Voicu și despre care se crede că ar fi în continuare controlată de acesta chiar din închisoare. Ca simpli spectatori ai circulației banului public prin Argeș, nu putem să nu observăm că și în acest an Gecor se menţine în fruntea firmelor de construcţii care câştigă licitaţii pe bandă rulantă în judeţul nostru ca partener al edililor argeşeni. La Ungheni, de exemplu, după ce și anul trecut câştigase o licitaţie pentru reabilitarea unui drum agricol, firma fostului senator Voicu a mai dat un tun de 49 de miliarde, la începutul lui ianuarie. Este vorba despre un proiect de dezvoltare a infrastructurii de canalizare. Ca şi la Godeni, localitate care are în derulare un contract cu finanţare europeană pe măsura 3.2.2, de circa 25 de miliarde de lei,  şi unde în această primăvară au fost probleme cu angajaţii firmei, care au încetat lucrul pentru o perioadă, nemulţumiţi că nu le fuseseră plătite salariile.  Proiectul câştigat de la Primăria Godeni include: „Sistem centralizat de canalizare pentru satele Godeni, Coteşti şi Capu Piscului; Extindere reţea alimentare cu apă în satul Capu Piscului; Reabilitarea de drumuri comunale (6,2 km); Teren de sport în satul Godeni; Centru ingrijire copii în satul Godeni şi Dotare Căminul Cultural din satul Godeni”. Iniţial, lucrările au demarat în 2012 având ca termen de finalizare  1 aprilie 2013, însă termenul a fost amânat pentru luna iunie 2014. Potrivit primarului Ion Pădureanu, ar mai fi de realizat staţia de epurare, staţia de pompare, remedieri, dar….mai este timp până la vară.

La Sălătrucu, Gecor face un drum forestier ce nu duce nicăieri

La fel de optimist că Gecor va respecta termenul de predare părea și primarul de la Sălătrucu, Nicolae Langer, în urmă cu vreo două săptămâni. Atunci, constructorul îşi mutase utilajele pentru a lucra la podeţele şi gabioanele incluse într-un proiect de aproape 38 de miliarde lei vechi, pe care l-a câștigat după ce a fost singura firmă care a depus ofertă. În schimbul acestei sume,  firma Gecor are sarcina de a executa lucrări pentru „îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea silviculturii în comuna Sălătrucu”. Adică… asfaltarea unui drum forestier care  duce… nicăieri. Sau duce, dar către casa unui cetăţean străin, după cum spun oamenii de acolo. Şi localnicii de la Sălătrucu, la fel ca şi cei de la Godeni sunt nemulţumiţi, primii, că drumurile realizate de Gecor au gropi ce au apărut în urmă cu vreo jumătate de an şi constructorul nu dă semne că ar trece la reabilitare, iar ceilalţi sunt nelămuriţi în legătură cu utilitatea asfaltării unui drum care duce direct în…. pădure. Cireaşa de pe tort e că Gecor şi-a mai adjudecat un contract şi cu Primăria Corbeni, să fie primit.
Foarte interesant e că toți primarii care lucrează cu Gecor au o sfială nefirească atunci când sunt întrebaţi despre numele firmei care are lucrări în curs pe raza localităţii lor. A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii