Web Analytics

Garda Forestieră, jandarmii și polițiștii în acțiune la Rucăr

de | 17.11.2017 12:25 | Actualitate

foto taieri rucarÎn urma unor informații primite de la lucrătorii din cadrul Fundației Conservation Carpathia precum că în zona valea Porcului, Rucăr, este extras material lemnos în condiții ilegale, jandarmii din cadrul Detașamentului 7 Câmpulung au trecut la verificări, joi, 16 noiembrie, și au sancționat un bărbat cu amendă în valoare de 2000 de lei iar materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Păpușa Rucăr. e competente.
Tot în ziua de 16 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Rucăr, cu obiect de activitate „explotarea și comercializarea materialului lemnos”.
În urma controlului, polițiștii au constatat că avizele de însoțire a materialului lemnos emise de societatea comercială controlată erau completate necorespunzător.
Reprezentatul societăţii a fost sancţionat contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat și în alte localități de pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul silvic. Aceştia au depistat 5 persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 57 de ani, care transportau sau deţineau fără documente legale peste 9 m.c. material lemnos, diverse esenţe.
Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010 cu amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, în baza Legii 171 din 2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocoalelor silvice competente.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii