Web Analytics

Garda de Mediu, în control după incendiul puternic la firma de deșeuri de pe Drumul 23

de | 16.06.2022 10:00 | Actualitate

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Argeş a demarat, miercuri, 15 iunie, un control pe amplasamentul societății comerciale din localitatea Bradu acolo unde, în urmă cu câteva zile, a avut loc un incendiu de proporţii ce s-a întins pe aprox. 2000 mp şi în care au ars peste 1000 tone de deşeuri, în principal nepericuloase.

Citește și: VIDEO. Explozie în lanț la un depozit de solvenți din Pitești. Intervin 15 autospeciale de pompieri 

Controlul, efectuat în prezenţa lui Florin Bănică, Comisar General Adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, a vizat respectarea de către societate a prevederilor din autorizaţia de mediu, aceasta având ca obiect de activitate colectarea de deșeuri periculoase și nepericuloase.

Verificările sunt încă în desfăşurare, iar comisarii de mediu au dispus deja măsuri în privința gestionării deșeurilor rezultate (colectare şi eliminare) precum și ecologizarea întregii zone afectate.

Reprezentanții Gărzii de Mediu spun că în aprilie, societatea a mai fost amendată cu suma de 100.000 lei, tocmai pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu. Cu doar două zile înainte de incendiu, (7 iunie), comisarii s-au întors pe amplasament pentru a verifica dacă măsurile au fost îndeplinite, rezultând faptul ca operatorul s-a conformat şi a realizat toate măsurile impuse în luna aprilie, aşa cum rezultă şi din fotografiile făcute cu ocazia controlului.

Citește și: Prefectul de Argeș, declarații cu privire la explozie, direct de la fața locului

Până la această dată, cauza producerii incendiului nu a fost, încă, stabilită de ISU dar pentru poluarea atmosferică generată, societatea risca o amendă de 15.000 lei, în baza Legii 104/2011.

Tocmai din acest motiv, Comisarul General Adjunct, Florin Bănica a insistat asupra importanţei respectării de către operatorii economici a prevederilor din autorizaţia de mediu:

„La operatorii care au ca obiect de activitate colectarea deșeurilor, activitățile de pe amplasament trebuie să se desfășoare respectând cu strictețe prevederile din actele de reglementare deținute, respectiv ale Autorizației de mediu emise de autoritatea competentă pentru protecția mediului. Operatorii economici trebuie să înţeleagă faptul că toate condiţiile de functionare impuse sunt prevăzute tocmai pentru a nu se ajunge în situaţii de genul aceasta, în care toată lumea are de suferit.” a declarat Florin Bănică.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *