Furnizorii de gaze şi electricitate vor emite cu întârziere facturile pentru luna septembrie

de | 4.10.2022 21:24 | Actualitate, Economie, Home

Având în vedere modificările în ceea ce privește modul de calcul al facturilor, furnizorii vor întârzia cu emiterea facturilor pentru luna septembrie. Dana Dărăban, director executiv al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), a explicat că furnizorii nu au avut timp să își adapteze softurile de emitere a facturilor.
Potrivit acesteia, OUG 119/2022 a fost emisă la 1 septembrie, cu aplicabilitate tot de la 1 septembrie, iar furnizorii au nevoie de cel puțin 30 de zile pentru modificarea softurilor.

Citește și: O nouă înșelătorie cu mesaje transmise în numele ANAF


”Cred că toți furnizorii vor întâmpina probleme în implementarea noilor criterii de selecție a beneficiarilor, de aplicare a plafonului la anumite marje de consum, ceea ce este foarte posibil să ducă, în anumite situații, la întârzieri. Noi am văzut legea adoptată la 1 septembrie, cu aplicabilitate de la 1 septembrie. Este o chestiune pe care am spus-o de mai multe ori: avem nevoie de o perioadă de 30 de zile pentru a opera schimbările”, a spus Dărăban. Furnizorii nu vor întrerupe activitatea de furnizare, a arătat ea.
Mai mult decât atât, aceasta a sfătuit clienții care primesc o factură pe două-trei luni, pe care nu o pot plăti într-o singură tranșă, să discute cu furnizorul pentru eșalonarea plăților.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *