Fundația Conservation Carpathia.Zeci de hectare reîmpădurite în zone afectate de defrișări

de | 19.06.2021 10:26 | Actualitate, Home, Turism

Fundaţia Conservation Carpathia a reîmpădurit în această primăvară 69 de hectare de teren în Munţii Făgăraş, în zone grav afectate de defrişări. Iar ţinta fundaţiei este ca până în toamnă să reîmpădurească 100 de hectare de teren.

Zonele din Făgăraş în care au fost făcute replantările sunt Dobroneag, Valea Lungă şi Groapele, extrem de afectate de exploatările forestiere abuzive. În aceste trei zone, Fundaţia Conservation Carpathia a cumpărat sute de hectare de teren pentru a le readuce la viaţă.

„A fost o muncă incredibilă depusă şi am reuşit să plantăm în otal 276.370 puieţi de molid, fag şi paltin pe 69 de hectare. Şi asta în condiţiile în care vremea nu a fost prea îngăduitoare: zăpadă abundentă şi târzie, urmată de o încălzire bruscă. Sperăm că toamna va fi mai liniştită şi vom reuşi să atingem obiectivul de 100 de hectare replantate în acest an”, precizează reprezentanţii Fundaţiei Conservation Carpathia.

Din 2011 şi până în prezent, Fundaţia Conservation Carpathia a plantat peste trei milioane de puieţi pe aproape 900 de hectare grav afectate de defrişări în munţii Făgăraş, Iezer-Păpuşa şi Leaota.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

FC Argeș U19, lider în topul FRF
FC Argeș U19, lider în topul FRF

Federația Română de Fotbal a publicat clasamentul celor mai bune echipe din Campionatul Național Under 19 în 2021. Topul este condus de FC Argeș, care anul trecut a jucat finala acestei întreceri, pierdută la loviturile de departajare în fața celor de la Viitorul...