Web Analytics
scris sâmbătă, 19.06.2021

Fundația Conservation Carpathia.Zeci de hectare reîmpădurite în zone afectate de defrișări

Fundaţia Conservation Carpathia a reîmpădurit în această primăvară 69 de hectare de teren în Munţii Făgăraş, în zone grav afectate de defrişări. Iar ţinta fundaţiei este ca până în toamnă să reîmpădurească 100 de hectare de teren.

Fundația Conservation Carpathia.Zeci de hectare reîmpădurite în zone afectate de defrișări

Zonele din Făgăraş în care au fost făcute replantările sunt Dobroneag, Valea Lungă şi Groapele, extrem de afectate de exploatările forestiere abuzive. În aceste trei zone, Fundaţia Conservation Carpathia a cumpărat sute de hectare de teren pentru a le readuce la viaţă.

„A fost o muncă incredibilă depusă şi am reuşit să plantăm în otal 276.370 puieţi de molid, fag şi paltin pe 69 de hectare. Şi asta în condiţiile în care vremea nu a fost prea îngăduitoare: zăpadă abundentă şi târzie, urmată de o încălzire bruscă. Sperăm că toamna va fi mai liniştită şi vom reuşi să atingem obiectivul de 100 de hectare replantate în acest an”, precizează reprezentanţii Fundaţiei Conservation Carpathia.

Din 2011 şi până în prezent, Fundaţia Conservation Carpathia a plantat peste trei milioane de puieţi pe aproape 900 de hectare grav afectate de defrişări în munţii Făgăraş, Iezer-Păpuşa şi Leaota.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

antisemitismul

Antisemitismul a explodat

MAKE English Version • (Episodul 1) Evreii din Europa se simt mai duşmăniţi de la momentul atacului Hamas din 7 octombrie 2023 asupra Israelului, o...

Din ediția tipărită