FOTO. Imagini spectaculoase cu iarna de la munte. Salvamont Argeș avertizează

de | 13.11.2021 09:26 | Actualitate

 

Iarna și-a intrat în drepturi la Cota 2000, zona Bâlea Lac și în împrejurimi. Imagini spectaculoase au fost surprinse de salvamontiștii argeșeni care precizează că în Făgăraș s-au așternut aproximativ 5 centimetri de zăpada, un strat suficient să pună probleme celor care merg în drumeție.

Salvamont Argeș avertizează și recomandă:

Citește și Reprezentanții RAR, controale în trafic alături de polițiști. 11 certificate de înmatriculare au fost retrase

“ Recomandăm celor care doresc să meargă în drumeție la munte să își planifice foarte bine tura informându-se despre starea traseului ce urmează să îl parcurgă , să afle condițiile meteo din zonă în ziua respectivă. Să se echipeze pentru sezonul rece cu îmbrăcăminte termică, mănuși, căciulă, pantaloni de protecție, geacă de protecție împotriva vântului și a ploii, să poarte bocanci înalți care să le protejeze glezna și cu talpă antiderapantă, să aibă în rucsac o pereche de colțari pentru că chiar dacă nu este zăpadă multă pot da peste zone unde poteca este înghețată și încercarea de a traversa îi poate pune în dificultate, să luați la dumneavoastră lichide pentru hidratare și alimente.

Citește și: Comisia îndeamnă România și alte 5 state să asigure transpunerea corectă a normelor UE privind combaterea terorismului

Pentru că noi, la Argeș, am avut foarte multe situații de turiști care nu se mai puteau orienta și nici deplasa la lăsarea întunericului din lipsa unei surse de lumină, insistăm să luați la dumneavoastrăo lanternă cu baterii de rezervă chiar dacă programarea turei este pentru citeva ore atât cât este lumină. Să aveți cel puțin un telefon încărcat pentru a putea cere sprijinul salvatorilor montani dacă situația în care vă aflați impune acest lucru. Toate aceste informații se pot obține apelând Dispeceratul Național Salvamont formând numărul de telefon ce corespunde sintagmei 0SALVAMONT.
Vă dorim să petreceți zile frumoase pe cărări de munte!
#Salvamont Argeș prietenii Dumneavoastră de pe cărările de munte!”, au precizat salvamontiștii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii