Web Analytics

FOTO – Adolescent afgan, ascuns în geamantanul unui român, descoperit la punctul de frontieră Curtici

de | 18.08.2021 12:40 | Actualitate, Politica si Administratie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au descoperit, într-un tren internaţional care avea ca destinaţie Austria, un cetăţean afgan, în vârstă de 15 ani, ascuns în geamantanul care aparţinea unui pasager, cetăţean român.

”Astăzi dimineaţă, în jurul orei 02:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager în trenul IR 346 – 1, o femeie, cetăţean român, în vârstă de 24 de ani. La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat semne vizibile de agitaţie, motiv pentru care s-a procedat la controlul amănunţit al bagajelor. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit un adolescent ascuns într-un geamantan care îi aparţinea femeii”, anunţă Poliţia de Frontieră printr-un comunicat de presă.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean afgan, în vârstă de 15 ani. Femeia a declarat ca este prietena fratelui minorului şi că intenţiona să-l ducă pe acesta la ruda sa, aflată în Germania.

CITEȘTE ȘI: Lotul doi al Drumului Expres Craiova – Piteşti, cel mai mare şantier de autostradă din România. Peste 1.700 de drumari lucrează cu sute de utilaje

Minorul a fost preluat de către reprezentanţii DGASPC Arad.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii