Web Analytics

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – condamnat la șase ani de închisoare după ce primit mită 6,3 mil. euro

de | 25.07.2022 17:54 | Actualitate, Home

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucureşti, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită, acesta fiind judecat pentru că, în perioada 2010 – 2012, a primit mită de 6,3 milioane de euro de la două firme de software care au încheiat contracte cu CNAS. Decizia magistraților CAB este definitivă, relatează News.ro.

Citește și: VESTE PROASTĂ pentru clienții Revolut din România! Fiscul poate pune popriri pe conturi

”Având în vedere decizia instanţei, astăzi, 25 iulie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de 6 ani, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de luare de mită, emis pe numele unui bărbat de 52 de ani. Cel în cauză s-a predat la Secţia 2 Poliţie, se află în custodia poliţiştilor, urmând a fi încarcerat”, informează Poliţia printr-un comunicat

.Duță fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti tot la şase ani de închisoare, iar instanţa a mai decis confiscarea de la fostul preşedinte al CNAS a sumei de 6,3 milioane de lei, în echivalentul în lei la cursul oficial BNR, din ziua executării. 

Citește și: Pitești: Taxa de întreținere pentru locul de veci se poate achita online!

Potrivit comunicatului DNA, în perioada 2010 – 2012, Lucian Duţă, în calitate de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanţii a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adiţional sau contract pe care l-a semnat în această calitate şi a primit suma totală de 6.300.000 de euro, din care 5.500.000 euro prin transferuri bancare şi 800.000 euro în numerar. Sumele de bani au fost remise inculpatului fie în numerar (în mai multe tranşe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile şi cu conturi bancare deschise în Elveţia.

FOTO: Antena 3

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *