Web Analytics

Fostul ministru al Energiei din Guvernul Cioloş recunoaşte acuzaţiile aduse de Parchetul General

de | 12.11.2021 17:38 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

 

nalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fixat pentru 15 decembrie primul termen la care va lua în discuţie acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de fostul ministru al Energiei din Guvernul condus de Dacian Cioloş, Victor Grigorescu, cu procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform newsonline.ro.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost înregistrat la Înalta Curte pe 3 noiembrie.

Citește și: Călin Nistor, fostul şef al DNA Piteşti s-a făcut avocat

Pe 23 iunie anul acesta preşedintele Klaus Iohannis aviza pozitiv cererea Parchetului General de a începe urmărirea penală împotriva lui Victor Grigorescu pentru fals în declaraţii.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 23 iunie 2021, ministrului justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, anunţa Administraţia Prezidenţială în luna iunie.

Citește și: Primele arestări sub bagheta lui Kovesi pentru fraudă în sistem „Carusel TVA”. Suspecţii aveau legături cu ‘Ndrangheta

Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI), în urma unor verificări, a descoperit nereguli în declaraţia de avere a fostului ministru.

Mai exact, un venit de 791.500 de lei obţinut din închirierea „unui bun mobil”. Bunul respectiv s-a dovedit a fi o platformă online, monitoreu.com, pe care a închiriat-o unei companii offshore. Grigorescu a încasat aceşti bani deşi site-ul nu funcţiona, mai arată sursa citată.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Marian Staicu

Distribuie!

0 Comentarii