Web Analytics

Fostul alb-violet Dan Silvăşanu a suferit un atac ischemic

de | 16.08.2018 15:00 | Sport

Fostul antrenor și președinte de la FC Argeș Dan Silvășanu, în vârstă de 74 de ani, a trecut de curând printr-un moment de cumpănă. Fostul alb-violet a suferit un atac ischemic pe partea dreaptă și a fost la un pas de paralizie.
”Am simțit o amorțeală pe partea dreaptă. Simțeam toată partea foarte rece. Am avut noroc! Am mers la doctor și medicația administrată a rezolvat problema, dacă pot spune așa. În schimb, am rămas cu o ușoară amorțeală în palma dreaptă”, ne-a declarat fostul antrenor al FC Argeș. De reținut că Dan Silvăşanu s-a născut la 3 mai 1944 la Alba-Iulia.
Începe să joace fotbal în mod organizat la echipa de juniori a lui Dinamo Piteşti în anul 1958. Primul său antrenor a fost Leonte Ianovschi. În perioada satisfacerii stagiului militar, joacă la Dinamo Cluj. Apoi, absolvind I.E.F.S.-ul, abandonează fotbalul de performanţă. Începând cu 1 februarie 1971, antrenează grupe de copii la FC Argeş. La acelaşi club, antrenează în continuare juniorii republicani şi echipa de tineret. În ediţia de campionat 1981-1982 este antrenor secund la echipa de seniori a lui FC Argeş.
În perioada mai 1982 – iulie 1985 este numit preşedintele lui FC Argeş. Din iulie 1985 şi până în noiembrie 1988 îndeplineşte funcţia de coordonator al Centrului olimpic piteştean de pregătire a juniorilor de fotbal, lucrând împreună cu bunul său prieten şi coordonator, Mihai Georgescu. A mai fost preşedinte al clubului FC Argeş în alte două mandate, 1988-1990 şi 1990-1991. După aceea a mai antrenat o grupă de juniori a clubului FC Argeş, iar începând cu 1 noiembrie 2010, antrenorul de la Centrul de Copii şi Juniori şi fostul preşedinte al lui FC Argeş a ieşit la pensie, după mai bine de 40 de ani de activitate la gruparea din Trivale.
M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii