Web Analytics
scris joi, 02.05.2024

Guvernul a aprobat banii pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”! Cristian Gentea: „Sunt fericit! Începem construcţia!”

Marți, 30 aprilie, Guvernul a aprobat memorandumul privind finanțarea noului stadion „Nicolae Dobrin”, o investiție estimată la aproximativ 100 milioane euro, din care contribuția municipalității nu este decât puțin peste 1%. Este o mare izbândă pentru Pitești, iar meritul principal – dincolo de invidii și speculații – îi aparține primarului Cristian Gentea. „Sunt fericit!” – ne spunea edilul, ieri, pe la prânz, după ce a trecut, cel puțin de o săptămână încoace, prin toate emoțiile.

Guvernul a aprobat banii pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”! Cristian Gentea: „Sunt fericit! Începem construcţia!”

„Am promis un stadion nou Piteștiului, un stadion care va dăinui și va duce mai departe numele lui Nicolae Dobrin! De azi, acest vis începe să se construiască! Începem construcția! Trei ani de muncă devin realitate: proiecte, sute de documente, zeci de drumuri la București, etape legislative, lucrări de demolare, licitații, contestații, victorii juridice. S-au dus toate grijile, toate nopțile albe și toată amărăciunea! Numele lui Dobrin va dăinui pe una dintre cele mai moderne arene sportive din România și sunt mândru de bifarea acestei reușite. O reușită a întregului oraș!” – a transmis Cristian Gentea, care ne-a spus că, imediat după semnarea contractului de proiectare și execuție, îl va aduce pe constructor la Pitești să înceapă deja pregătirea de şantier în cele câteva luni în care este definitivată proiectarea.

Noua arenă de la Pitești va putea găzdui și meciuri de Liga Campionilor sau Europa League, având nivel de omologare UEFA 4. Va fi construit un complex sportiv de ultimă generație, pe 5 niveluri, cu 15.200 de locuri. Toate tribunele vor fi acoperite. Complexul va cuprinde săli de recuperare şi de antrenament, cabinete medicale şi antidoping, sală de forţă şi două saune. Plus un Centru de copii și juniori al FC Argeș. Parcarea stadionului va avea aproximativ 500 de locuri.

Citește și Primarul Gentea, la deschiderea Argeș Mall: „Avantajele sunt enorme pentru Pitești”

Citește și Carrefour a deschis la Pitești al 57-lea magazin din rețea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *