Web Analytics

Fost șef la Anticorupție, avere nejustificată de 1,15 milioane de lei

de | 27.09.2023 11:31 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Fostul director al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Alexandru Ioniţă, a fost prins de Agenţia Naţională de Integritate cu o diferență de 1.150.000 lei între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia sa în timpul exercitării funcţiei publice.

Citește și: „Arsenie Boca. Viața de apoi“ irită Biserica! Apel la înțelepciune


„Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Cătălin Ioniţă împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice”, se arată într-un comunicat al ANI transmis, miercuri, Agerpres. Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative.

Citește și: Condamnare cu suspendare pentru o șoferiță care a omorât un copil pe trecerea de pietoni


Cătălin Ioniță a fost demis în septembrie 2020 din funcția de șef al Direcției Generale Anticorupție din MAI, după ce a rămas fără autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), necesară exercitării funcţiei. Ioniță a condus și Poliția Română. A fost numit în ianuarie 2018, după demiterea lui Bodgan Despescu, în urma scandalului legat de polițistul de la Brigada Rutieră a Capitalei Eugen Stan, acuzat de agresarea sexuală a unor copii și femei. În 27 iunie 2018, DNA a anunţat că fostul şef al Poliţiei Române Cătălin Ioniţă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii, în formă continuată în legătură cu deținerea unui teren la marginea Bucureștiului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *