Web Analytics

Condamnare cu suspendare pentru o șoferiță care a omorât un copil pe trecerea de pietoni

de | 27.09.2023 07:27 | Actualitate, Home

O șoferiță care a accidentat mortal un copil pe o trecere de pietoni din Siret a fost condamnată de Judecătoria Rădăuți la o pedeapsă de doi ani de închisoare, dar magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei pe o durată de trei ani. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, potrivit Monitorul de Suceava.

Citește și: A murit Adrian Hârlab, fost mare jucător și antrenor la FC Brașov


Tânăra care avea atunci 22 de ani nu consumase alcool sau alte substanțe. Accidentul produs în 2021 a avut loc pe trecerea de pietoni, iar aceasta a fost găsită vinovată pentru moartea copilului de 12 ani. Șoferița nu are circumstanțe agravante, deținea permis valabil de conducere și nu consumase alcool, dar impactul s-a produs pe trecerea de pietoni, pe unde traversa regulamentar un copil. Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a stabilit o culpă de 100% în sarcina conducătoarei auto.
Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, membrii familiei copilului mort în accident (părinți, frați, doi bunici) ar urma să primească daune morale de aproximativ 700.000 de lei.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *