Web Analytics

Formaţiile de Căluşari din Argeş şi Olt şi-au etalat măiestria la Stolnici

de | 19.06.2013 22:01 | Actualitate

# Sub atenta „supraveghere” a primarului Sevastian Pupăză Roşu. Joi, 13 iunie, la Căminul Cultural din comuna Stolnici a avut loc cea de-a XXV-a ediție a Întrecerii Călușarilor din Argeș. Prin organizarea de excepție a Primăriei și Consiliului Local Stolnici această tradițională manifestare folclorică a atras o prezență numeroasă atât a localnicilor, cât și a oficialităților județene.
De la Constantin Nicolescu, președintele CJ Argeș și vicepreședintele Florin Tecău, la primari din localitățile învecinate și nu numai, de la parlamentari și oameni de afaceri, cu toții au ținut să fie alături de primarul Sevastian Pupăză Roșu la un eveniment care deja a atins un caracter național. Programul artistic a fost susținut de formațiile de călușari din comuna Sîrbii Măgura, județul Olt, din comuna Optași, județul Olt, de către Ansamblul Folcloric „Floricica” din comuna Bârla, județul Argeș, Ansamblul Folcloric „Mugurelul” din orașul Costești, de către Formația de călușari „Ilie Martin” din comuna Colonești, județul Olt, Formația de călușari din comuna Hîrsești, județul Argeș, Formația de călușari din comuna Stolnici și Formația de călușari a Școlii Generale Stolnici. De asemenea, au susținut recitaluri Ansamblul folcloric Dorul și Orchestra Doina Argeșului ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, iar printre invitații speciali s-au numărat artiștii Petrică Mîțu Stoian și Emilia Dorobanțu.

Manifestarea de la Stolnici s-a încheiat târziu în noapte, cu un minunat foc de artificii. „Eu cred că deja Festivalul de la Stolnici a devenit o tradiţie pentru localitatea noastră. Vreau să vă spun că încă de acum câteva săptămâni de zile formaţiile de căluşari din zonă au început să se intereseze de data de desfăşurare a festivalului, de criterii, de modul de desfăşurare, ceea ce înseamnă că toţi au așteptat cu un real interes acest festival. De altfel, e singurul festival cu specific căluşăresc din judeţul Argeş, unde formaţiile de căluşari pot să vină şi să-şi etaleze măiestria. Cred că a fost o zi deosebită, o zi pe care mulţi cetăţeni nu o vor uita”, ne-a spus Sevastian Pupăză Roșu, primarul localității Stolnici.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii