Fondul Proprietatea a deţinut supremaţia pe Bursă în ultima perioadă

de | 10.02.2011 13:20 | Politica si Administratie

În săptămâna 31 ianuarie – 4 februarie 2011, valoarea totală tranzacţionată cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti a fost de 248,92 milioane lei, fiind mai mică cu 59% faţă de cea înregistrată săptămâna precedentă. Din valoarea totală tranzacţionată, 65% reprezintă tranzacţii cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP) în cazul căruia au fost înregistrate valori de tranzacţionare de aproximativ 161,59 milioane lei. În prima săptămână de tranzacţionare a acţiunilor FP (25 ianuarie – 28 ianuarie 2011), s-au înregistrat tranzacţii în valoare de 500,78 milioane lei cu acţiunile Fondului Proprietatea. De la momentul listării la Bursa de Valori Bucureşti, au fost transferate peste un miliard de acţiuni ale FP, reprezentând aproximativ 7,5% din capitalul social al emitentului. Extremele au fost înregistrate în prima zi de tranzacţionare (25 ianuarie 2011), minimul atins fiind de 0,6020 lei/acţiune şi maximul fiind de 0,6750 lei/acţiune. În ultima şedinţă de tranzacţionare din săptămâna anterioară (4 februarie 2011), preţul a oscilat între 0,6300 lei şi 0,6380 lei/acţiune.
Fondul Proprietatea este unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii din Europa Centrală şi de Est, înfiinţat de statul român, pentru compensarea persoanelor ale căror proprietăţi au fost  confiscate în mod abuziv de regimul comunist. Fondul prezintă un  mare interes pentru investitorii locali şi nerezidenţi datorită  anvergurii, structurii de activ şi desemnării unui administrator nou (Franklin Templeton Investment Management Ltd. Marea Britanie Sucursala Bucureşti – companie parte a grupului Franklin Templeton Investments). Administratorul desemnat  este o firmă de investiţii americană (fondată în 1947 la New York, care oferă servicii financiare).

Datele prezentate în acest articol au fost furnizate de societatea de servicii de investiţii financiare Valmob Intermedia S.A. cu sediul în Piteşti, Str. Armand Călinescu Nr. 2, jud. Argeş (clădirea fostei Băi Comunale), tel./fax 0248/214.661, 0248/215.863, 0752.333.612.

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed